MHP HALAÇOĞLU´NU İHRAÇ MI EDECEK ?

MHP  HALAÇOĞLU´NU İHRAÇ MI EDECEK ?

HALAÇOĞLU ?BU İŞ OKADAR BASİT DEĞİL!?

Geçtiğimiz hafta  içinde  Mhp  Genel Başkan  Yardımcılığından  istifa  eden,  Gaziantep Milletvekili   Prof. Dr. Ümit Özdağ´ın  yanında yer alan  ve ortak hareket eden   Kayseri milletvekili  Yusuf Halaçoğlu ve   eski milletvekili  Prof. Dr. Özcan Yeniçeri´nin  partiden  ihraç edileceği  yönündeki  iddialar  kulaktan kulağa yayılırken, haber merkezimize  iddiaları değerlendiren   Vekil  Halaçoğlu  ?Bu iş o kadar kolay değil, parti tüzüğüne göre öncelikle  savunmamızı almaları gerek. Henüz  tarafımıza bu  yönde bir talep ulaşmış değil? ifadesini  kullandı?.

Gaziantep Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ´ın  istifasında  onunla birlikte  kameralar  karşısına  geçerek ortak hareket eden  ve bir televizyon programına  konuk olarak  ?Genel  Kurul´ çağrılarını yineleyen    Kayseri  Milletvekili  Pr.Dr. Yusuf  Halaçoğlu  ve  eski milletvekili  Prof. Dr. Özcan Yeniçeri´nin  Milliyetçi Hareket  Partisi´nde  ihraç edileceği  yönündeki  iddialar farklı mecralarda dillendirilmeye devam ediyor?

?Bu üç isimin "Tarafsız Bölge" programında, Milliyetçi Hareket Partisi´ni dizayn ediyormuş gibi görüntü vermeleri, milliyetçi tabanın bu üç profesör hakkında ihraç kararı vermesine yol açtı?  şeklinde  yorumların   dile  getirildiği  haberlerde  ?Profesör Özdağ´ın istifası sonrasında; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Genel  Başkan Yardımcıları Şefkat Çetin ve Semih Yalçın´ın Twitter üzerinden yaptıkları açıklamalar da böyle bir kararın habercisi gibiydi. 1300 civarındaki ülkücü gönüllünün oluşturduğu ve MHP´nin sosyal medyadaki Truva atı olarak bilinen, son bir yıldır MHP´deki muhalif isimlere karşı yürütmekte  olduğu etkili siber kampanyalarla fenomen olan ?MHP Togan Temsili? grubu, partideki üç mühim profesör hakkında ihraç kararı alıp bunu genel merkeze de kabul ettirerek bir ilke imza atmış oldu. Böylece ihraç kararı, genel merkezin değil tabanın inisiyatifiyle gerçekleşti?  ifadeleri  yer alırken, iddiaların  resmi prosedürü  ve gerçekliği  konusunda  haber merkezimize   değerlendirmede   bulunan  Halaçoğlu   yazılıp ?çizilenleri   yalanladı?

Vekil  Halaçoğlu değerlendirmesinde  ?Bu iş o kadar kolay değil. Öncelikle parti tüzüğüne göre  savunma  almaları gerek. Ancak  henüz  tarafımıza bu yönde ulaşmış resmi bir  talep yok ? diye konuşsa da  iddialarda şu  ilginç detaylar yer almakta?  ?Canlı yayın sürerken, adı geçen grup tarafından atılan tweetler ile MHP Kayseri ve Gaziantep il başkanlarının basın açıklaması ülkücü tabanda ciddi bir karşılık bularak ihraç kararına dönüştü. ?MHP Togan Temsili´  grubu  ?Bu davanın gerçek sahibi, lider-teşkilat-doktrin çizgisinde hareket eden ülkücü gönül erleri olup bu erlere düşen görev lidere karşı atılacak her adımın saldırı olarak değerlendirilip gerekli cezayı kesmektir. Bu mukaddes davayı içeriden veya dışarıdan dizayn etmeye kalkışmanın da tabiatıyla bir cezası olacaktır. Bu ceza da bünyeden dışarı atılmaktır. Ne yazık ki partimizin tüzüğüne aykırı bir şekilde hareket eden ve kamuoyunda üç muhalif isim olarak addedilen Sayın Meral Akşener, Sayın Koray Aydın ve Sayın Sinan Oğan´la gizli ittifak içerisine giren Prof. Dr. Ümit Özdağ ile Sedat Peker gibi Ak Parti yönetiminden bazı isimlerle görüşen Prof. Dr. Özcan Yeniçeri siyasi ahlaka sığmayan davranışlar sergileyerek ülkücü hareketin üzerinde ucuz pazar kurmaya çalışmışlardır. Kendilerine pazar arayan bu isimlerin istediğini, ceza gibi görülse de veriyoruz. Bundan sonra, ülkücü hareketin dışındaki her zemini kendilerine pazar olarak görebilirler. Biz gönül erlerinin ihraç kararına genel merkezin disiplin kurulunun riayet edeceği ile bu noktada sergilenecek en ufak bir iltimasın büyük tahrip ve kayıplara sebebiyet vereceğine olan inancımız tamdır. Liderimiz Türkmen Beyi Devlet Bahçeli, bu davayı biz gönül erlerine emanet etmiştir. Korumak, kollamak ve yüceltmek bizim elimizdedir?.

İddialar  bu şekilde  sırlanırken  şimdi herkes  yeni gelişmelere  odaklanıp  ?Acaba  Mhp  üç profösödü de  partiden  uzaklaştıracak mı ? sorusuna   odaklandı?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı