MHP İL BAŞKANI ERSOY :

MHP İL BAŞKANI ERSOY :

?CHP DİKTATÖRLÜK GELECEK DİYOR, BU SAPKINLIKTIR? ...

Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası , Kayseri Ticaret Borsası, Develi Ticaret Odası, Yahyalı Ticaret Odası ve Bünyan Ticaret Odasınca ortaklaşa tertiplenen ?İş Dünyası Ortak Meslek Komiteleri Buluşması´ toplantısının onur konukları arasında yer alan ve ilimiz iş dünyasına hitap eden Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Baki Ersoy Cumhuriyet Halk Partisi´nin referandum sürecinde takındığı tavrı ve söylemlerini sert bir dille eleştirerek ?Madem elinizi taşın A-altına koyacaksınız. O taslaklar hazırlandığında Cumhuriyet Halk Partisi olarak orada olacaktınız. Ama öyle olmadı?. Bunların amacı farklı? Bunlar bir referandum olacağını biliyorlardı. Ancak referandumda kaos ortamına yaratır, ülke elden gidiyor diye yaygara kopartırız diye düşündüler ve bugün işte böyle işler yapıyorlar? Diktatörlük geliyor, Türkiye eyaletlere bölecek diyorlar. Bu sapkınlıktır. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak 16 Nisan referandum da hep birlikte ?Evet? diyeceğiz? değerlendirmesinde bulundu?.
Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası , Kayseri Ticaret Borsası, Develi Ticaret Odası, Yahyalı Ticaret Odası ve Bünyan Ticaret Odasınca ortaklaşa tertiplenen ?İş Dünyası Ortak Meslek Komiteleri Buluşması´ toplantısının onur konukları arasında yer alan ve ilimiz iş dünyasına hitap eden Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Baki Ersoy sözlerine 2015 yılında yaşanan genel seçim süreçlerin de ve sonrasında yaşananları hatırlatarak başladı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin sergilediği tavıra dikkat çekerek başlayarak şunları kaydetti? ?Bizler 2015 yılında iki genel seçim yaşadık. Bunlardan birincisi 7 Haziran süreci idi. 7 Haziran´da Milliyetçi Hareket Partisi Adalet Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer parti mecliste grup oluşturabildiler. Ancak tek başına iktidar çıkmadığı gibi bir koalisyonda kurulmadı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız o dönem 4 ana madde ortaya koydu ve dedi ki ? Kim bu dört madde yi kabul ederse bizler onunla koalisyon ortağı olabiliriz?? Bu 4 ana maddenin birincisi anayasanın ilk 4 maddesi değişemez olmasıydı. İkincisi 17- 25 Aralık operasyonun da iddia edilen yolsuzlukların tamamen incelenmesi gerektiği idi? Üçüncüsü Sayın Cumhurbaşkanımızın yetkililerinin sınırlandırılması? Dördüncüsü de terörle mücadele? Gerekli görüşmeler yapıldı ancak bir sonuç elde edilemedi. O dönem Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanımıza bir teklifte bulundu. Bu teklifte Sn. Kılıçdaroğlu ? Gelin HDP - CHP ? MHP´nin içinde bulunduğu bir koalisyon hükümeti kuralım. Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli Başbakan olsun. Bu ülkeyi hep birlikte güle oynayan yönetelim dediler? Milliyetçi Hareket Partisi´nin lideri bunu ettik bulmadı. Biz sizinle aynı çizgide olmayız dedi ve 1 Kasım seçimleri ne işaret etti? Yani başbakanlığı reddeden bir Milliyetçi Hareket Partisi liderinden bahsediyorum. İnsanlar şunu söyledi. Biz koalisyon istemiyoruz istikrar istiyoruz. Kalkınma istiyoruz. Bu ortamdan hoşlanmıyoruz dediler. Biz de Millet iradesine saygı duyduk ve Adalet Kalkınma Partisi tekrar tek başına iktidara geldi.?
Mhp İl Başkanı Ersoy sözlerinin devamında 15 Temmuz 2016 da yaşanan ?Darbe Girişimi´nde partisinin ve Genel Başkan Devlet Bahçeli´nin yaklaşımını ortaya koyup dillendirdiği bir anekdot ile Bahçeli´nin isabetli yaklaşımlarının sıkıntılı süreci atlatmada ne denli etkili olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu? ?15 Temmuz´da saat 22:15 sularında haber aldığımıza şunları gördük? Tanklar ortalığa düşmüşler F 16 lar havada uçuyorlar? Ve Türk milleti bunların ne olduğunu anlamaya çalışırken, bilge bir akıl ortaya çıkıyor diyor ki bu bir darbe girişimidir ve kabul edilemez? Biz hükümetimizin, devletimizin bu konuda yanındayız diyor ve Türk milletinin o geceki direncinin artma kaynağı Milliyetçi Hareket Partisi´nin Genel Başkanı Sayın Devlet bahçelidir. Burada hedef biz zati Türk milletinin kendisiydi? Feto terör örgütü Türk milletini Hedef almıştı? Milliyetçi hareketin liderinin o geceki bir anekdotunu sizlerle paylaşmak istiyorum? Özel Kalem Müdürü Sayın Murat Çelik elin ağzından dinlediğim kadarıyla diyor ki ?15 Temmuz gecesinde efendim nereye gidelim diyor. O gece evinden kendisini alıyor. Evladım diyor, hareketimizin beşiğine genel merkezimize sür diyor? Genel merkezimize ulaşıyor. Tüm ışıkları yakın diyor. Tüm Işıklar yanıyor. Buradan bir genel başkan yardımcımız Genel Başkanımıza diyor ki efendim burası tehlikeli olabilir aşağı sığına mı gitsek diyor. Kendisi diyor ki canını seven insin ben buradayım diyor. Bunu söyleyen de hareketin lideri Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçelidir. Biz Milliyetçi Hareket Partili olarak Valiliğin önünde devletimizin emrindeydik. Her zaman olduğu gibi yine o günde devletimizin emrindeydik. Daha sonraki süreçte bir uzlaşı süreci gelişiyor. Yenikapı Ruhu oluşuyor . Yenikapı´dan Türk milleti bir araya geliyor. Tüm illerde de organizasyonlarla siyaset üstü mesele olan 15 Temmuz ?Darbe Girişimi´ ile alakalı hep birlikte meydanlara toplandık ve tepkilerinizi gösterdik?
Mhp İl Başkanı Ersoy sözlerinin sonunda Cumhuriyet Halk Partisi´nin referandum sürecinde takındığı tavrı ve söylemlerini sert bir dille eleştirerek onları ülkede kaos yaratıp vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışmakla suçlayıp, Mhp olarak 16 Nisan´da ?EVET ? oyu vereceklerini bir kez daha dile getirdi? ? Milliyetçi Hareket Partisi´nin lideri 11 Ekim 2016 da diyor ki artık bu anayasa ile olmaz? Türkiye´nin önü tıkanmış durumda ve yıllardır gündemimizi işgal eden bu anayasaya getirin bir bakalım diyor. Adalet ve Kalkınma Partililer tamam diyorlar? Milliyetçi Hareket partililer tamam diyor? Ancak Ne hikmetse CHP´liler bu işe yanaşmıyorlar? Şimdi Adalet Kalkınma Partisi´nin yöneticileri ile Milliyetçi Hareket Partisi´nin yöneticileri bir araya geliyorlar taslaklar üzerinde günlerce çalışılıyor ve bir ortak noktaya varıyor, ortak akılda buluşuluyor? Bugün Cumhuriyet Halk Partisi zihniyeti ?Siz Evet diyerek ülkeyi bölmeye çalışıyorsunuz? diyor. Peki biz Evet diyerek bu ülkeyi bölmeye çalışıyorsak; sizler Hdp Dhkpc, PYD, Feto´nun gayri meşru çocukları ile bu ülkeyi böldürtmeyeceksiniz. Madem elinizi Taşın Altına koyacaksınız. O taslaklar hazırlandığında Cumhuriyet Halk Partisi olarak orada olacaktınız. Ama öyle olmadı?. Bunların amacı farklı? Bunlar bir referandum olacağını biliyorlar, referandumda kaos ortamına yaratır, ülke elden gidiyor diye yaygara kopartırız diye düşünüyorlar ve bugün işte böyle işler yapıyorlar? Diktatörlük geliyor, Türkiye eyaletlere bölecek diyorlar. Bu sapkınlıktır. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak 16 Nisan referandum da hep birlikte ?Evet? diyoruz.?
HABER: C.ÜSTEN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı