MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ÖZDEMİR TBMM GENEL KURULUNDA KONUŞTU

MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ÖZDEMİR TBMM GENEL KURULUNDA KONUŞTU

ÖZDEMİR: ?ÖNCELİĞİMİZ HER DAİM TÜRKİYE´DİR?

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir; Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmada son günlerde bazı ülkelerde rejim değişiklikleriyle alakalı yürütülen gündemlerin olduğunu dikkatle takip ettiklerini, Sudan, Libya, Cezayir ve son olarak Venezuela´da yaşanan ibret verici hadiselerin mevcut olduğunu hatırlatarak ?Önceliğimiz her zaman Türkiye olacaktır? değerlendirmesinde bulundu.

MHP Kayseri Milletvekili İsmail ÖzdemirTürkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı arasında Temel Anlaşmaya Ek Protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair Kanun Teklifi meclis genel kurulunda görüşülürken teklifin 1. maddesi üzerine görüş belirtmek üzere Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alarak gerçekleştirdiği konuşmasında ?Bu anlaşmayı desteklediğimizi ifade etmekle beraber, dış politikada son dönemde yaşanan bazı gelişmelerle ilgili fikirlerimizi Gazi Meclisimizle paylaşmak istiyorum.? açıklamasını yapmış ve son günlerde bazı ülkelerde rejim değişiklikleriyle alakalı yürütülen gündemlerin olduğunu dikkatle takip ettiklerini, Sudan, Libya, Cezayir ve son olarak Venezuela´da yaşanan ibret verici hadiselerin mevcut olduğunu hatırlatarak ?Önceliğimiz her zaman Türkiye olacaktır? değerlendirmesinde bulundu?

Mhp Kayseri Milletvekili Özdemir sözlerinin devamında Türkiye´nin son derece hareketli ve istikrarsızlıklarla çevrili bir coğrafyada bulunduğunu dolayısıyla savunma alanında dışa olan bağımlılığın mümkün olan en az seviyeye indirilmesinin öncelikli ve hayati bir durum olduğunu ifade ederek şunları kaydetti? ?Yani ihtiyacımız olan savunma sanayisi gereksinimlerini yerli ve millî kaynaklardan elde edebilmek esastır. Bugün gelinen noktada savunma sanayisi alanında yerlilik oranının yüzde 70´lere yaklaşmış olması son derece önemlidir. Temennimiz, bu oranın daha da artması ve dışa olan bağımlılığımızın mümkün olan en azami seviyeye düşürülmesidir. İkinci aşamadaysa hiç kuşku yok ki doğrudan alımı yapılacak savunma sanayisi ürünlerinin çeşitliliğinin sağlanması gelir. Tek bir yere ve kaynağa bağımlı kalmak günümüz şartlarında olası kriz hâlleri düşünüldüğünde en ölümcül ihmallerin başında gelir. Bu kapsamda tedarik kaynağının çeşitlendirilmesi elzemdir.?

Türkiye´nin bağımsız ve egemen bir ülke olduğunun da altını çizen VekilÖzdemir ?Ne yapacağımıza, neyi alıp almayacağımıza biz karar veririz. Hele hele konu bizim millî güvenliğimiz olduğunda başka hiç kimsenin, hiçbir ülkenin müdahale etmesine göz yumacak değiliz, olamayız.? açıklamasında bulunmuş ve başta Yunanistan olmak üzere, geride kalan yıllarda, diğer bazı NATO ülkelerinin Rusya´dan benzer silah sistemlerini almasına ses çıkarmayıp hatta göz yumanların, sıra Türkiye´ye geldiğinde ikircikli bir tutum takındığı dikkatlerden kaçmamakta olduğunu belirtip sözlerini şöyle sürdürdü?. ?ABD´nin bu tutumu Türkiye´yi müttefik olarak değerlendirmediği seçeneğine ne yazık ki hizmet eder, ki bugün bölgesel bazda geliştirilmeye koyulduğumuz anlayışın, tabi olarak ABD´yle uyuşmamasının sorumluluğu yine Washington yönetiminin boynuna asılı olduğu gibi başkaca sonuçları doğuracaktır. Artık açıkça anlaşılmalıdır ki Türkiye birine karşı diğerini tercih eden basit bir anlayış yürütmemektedir. Tavır ve tutumumuzun doğru anlaşılması lazımdır.?

Aynı zamanda TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi de olan Vekil Özdemir, Türkiye´nin kendi millî güvenliğini kendi bakış açısıyla tespit ve tayin ettiğini ve bu durumun hava savunma sistemleri için de geçerli olduğunun altını çizerek ?Yıllardan bu yana, Suriye´de terör örgütü PKK´nın kolu olan PYD´yi destekleyecek ve bu yapılanmayı meşrulaştırmaya yeltenecek kadar büyük bir yanlışın içerisine düşen ABD yönetimi açık ki Türkiye´ye yönelik yanlışlarında ısrar edecektir. Parasını ödediğimiz, dahası, üretimine ortak olduğumuz "beşinci nesil" olarak adlandırılan F35 savaş uçaklarının teslimatını yapmama gibi bir anlayışın aynı ülkede hâkim olması bunun bir göstergesidir.? değerlendirmesinde bulundu.

MHP Kayseri Milletvekili Özdemir sözlerinin sonunda Türkiye´nin dostluğu aranan bir ülke olduğunun tarih ve coğrafya tarafından şahit olduğu, aksi yola girenlerin kazandığının görülmediğini, görülemeyeceğini vurgulayarak şöyle konuştu:

 ?Diplomaside elbette her ülkeyle karşılıklı saygı çerçevesinde şekillenecek her türlü iş birliğine açığız ancak önceliğimiz daima Türkiye´dir, ufkumuz, Türklüğün yılmaz ve sarsılmaz, çelikleşmiş iradesinden rotasını tayin eder. ?Her şey Türk milletine göre ve Türkiye için´ haykırışımızın esası da burada yatmaktadır. Bizler bunun için tam bağımsızlıkta karar kıldık. 99 . yıl dönümünün kutlandığımız Gazi Meclisin bu kutlu anlayışın sahiplerinden ve şahitlerinden olduğunun, kan ve irfanla kurulmuş Türk Cumhuriyetini yaptırımlarla tehdit etmenin bir sonuç vermeyeceğinin dost ve düşman çevrelerce iyi anlaşılmasının lazım?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı