MHP, ÜÇ BAŞKANI GÖREVDEN ALIYOR

MHP, ÜÇ BAŞKANI GÖREVDEN ALIYOR

MHP´ de 18 il ve 130 ilçe başkanı görevden alınıyor

MHP´de olağanüstü kongre talebi ortalığı karıştırdı. Kongre isteyen 543 imzanın Genel Merkez´e tesliminden sonra, harekete geçiliyor. Partide 18 il ve 130 ilçe başkanının görevden alınacağı söyleniyor. Görevden alınacak ilçe başkanları arasında imza veren Develi, Sarız ve Özvatan ilçe başkanları da var. Bu üç ismin sadece görevden alınmayarak partiden ihraç edilebileceği de konuşuluyor? Özvatan´ın MHP´li Belediye Başkanı Halit Demir´in ihracı da gündemde?
Olağanüstü kongre talepleri MHP´nin başını ağrıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 543 imzalı olağanüstü kongre talebinin MHP Genel Merkezi´ne verilmesi ile birlikte ortalık hareketlendi? Genel merkez yöneticileri imza veren delegelere yönelik isim isim çalışma başlattı.
MHP Genel Merkezi´nin imzaların ulaşmasından sonra yaptığı çalışmaya paralel olarak ağırlıklı bölümü imza veren, bir kısmı ise imza vermemesine rağmen ?azmettirici? olarak görülen 130 ilçe baş-kanını görevden alacağı iddia ediliyor? İlçe başkanlarına ilave olarak bu süreci Genel Merkez´in isteği doğrultusunda götür-meyen 18 il başkanının da görevden alınacağı söyleniyor?
Bu süreç MHP Kayseri Teşkilatını da etkileyecek gibi gözüküyor. Görevden alınacağı söylenen 18 il teşkilatı arasında Kayseri´nin olmadığı belirtilirken, imza veren Develi İlçe Başkanı Adnan Köksal, Özvatan İlçe Başkanı Ahmet Eraslan ve Sarız İlçe Başkanı İbrahim Şimşek görevden alınacak? Bu isimlerin görevden alınması büyük kongre delegeliğini düşürmediği için partiden ihraçlarının da gündeme gelebileceği belirtiliyor?
Bu arada olağanüstü kongre için imza veren Özvatan´ın MHP´li Belediye Başkanı Halit Demir´le ilgili nasıl bir sürecin işletileceği ise İl ve Genel Merkezde tartışılıyor. MHP kurmaylarının bir bölümünün imzacı belediye başkanlarının partiden ihracını önerdikleri ileri sürülürken, bir bölümü ise ihracın dışında bir cezanın verilmesini öne-riyor? Genel Başkan Bahçeli´nin il ve ilçe başkanları gibi belediye başkanlarının da partiden ihraç edilmesinden yana olduğu iddia ediliyor.
Öte yandan, MHP İl Başkanı Baki Ersoy, imza verdiği iddia edilen Sarıoğlan eski İlçe Başkanı Bahtiyar Yaman´ın AK Parti üyesi çıktığını, bir kişinin aynı anda iki partiye üye olamayacağı şeklindeki yasal hüküm dolayısıyla MHP üyeliğinin düşürüldüğünü söyledi? Bu durumda Yaman´ın büyük kongre delegeliğinin de yedek listeden bir isme geçtiği öğrenildi?
MHP´de görevden alınacak olan üç ilçe başkanı ve Özvatan Belediye Başkanı ile ilgili sürecin en geç önümüzdeki ayın ortasına kadar sonuçlandırılması bekleniyor.
Haber: Neslihan Nilkalı



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı