MHP MELİKGAZİ 11. OLAĞAN KONGRESİNİN GALİBİ

MHP MELİKGAZİ 11. OLAĞAN KONGRESİNİN GALİBİ

MHP Melikgazi İlçe Başkanlığı’nın 11. Olağan İlçe kongresini yaptı. iki listenin yarıştığı genel kurulda delegelerin 307 oyunu alan mevcut başkan Ertuğrul Yücebaş yeniden güven tazeledi. Diğer aday Mehmet özet ise 80 oy aldı.

MHP Kocasinan İlçe Başkanlığı’nın yaptığı kongrenin ardından, MHP Melikgazi İlçe Başkanlığı’da 11. Olağan İlçe kongresine iki liste ile seçime gitti. Seçimin galibi ise 307 oy ile Ertuğrul Yücebaş oldu. Kongre Kuran-ı Kerim Tilaveti ve İstiklal Marşı ile başladı. Kurultayın divan başkanlığını MHP MYK üyesi Mustafa Eraslan yaptı. Kurultaya MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’nun da katıldı, Halaçoğlu kongrenin başında yaptığı konuşmasında hükümete yüklendi. Halaçoğlu  “Bugün başı boş üç-beş çapulcunun iktidardan destek alarak Güneydoğu’da hakimiyet kurması, zannetmeyin ki bu toprakları onlara bırakacağız, o toprakları kan dökerek almak zorundalar. O topraklar kanla alınmıştır yine kanla geri alınacaktır” diye konuştu.

Halaçoğlu konuşmasını şu şekilde devam etti; “Birilerinin vicdanı olmayabilir. Vicdanı olsa 17-25 Aralık olmazdı. Aklı olsa, 17-25 Aralık’tan önce birlikte oldukları, paralel yapının devleti yıkmanın peşinde olduklarını söyleyerek gaflet içinde bulunmazlardı “Gaflet içinde bulundular ve dediler ki, ‘Ne istediniz de vermedik? Siz mi açtınız o okulları bizim desteğimiz ile açtınız’ dediler. Suçladıklarının işbirlikçileri olduğunun farkına varırdık aklımızı kullansak. Hep birilerinin esiri olmak zorunda kaldığımızı düşünüyoruz. Bugün başı boş üç-beş çapulcunun iktidardan destek alarak Güneydoğu’da hakimiyet kurması, zannetmeyin ki bu toprakları onlara bırakacağız, o toprakları kan dökerek almak zorundalar. O topraklar kanla alınmıştır yine kanla geri alınacaktır. Hiç kimse zannetmesin ki oldu bittiye getirilerek şehitlerimizin kanı akmış o topraklar birkaç çapulcuya peşkeş çekilecektir. Eğer ülkücüler susuyorsa bunun bir sebebi vardır. Vaktinden önce çiçek açmaz, açarsa meyve vermez. Her şeyin bir vakti vardır. Sabrın gücü kadar başka güç yoktur. Sabır patladığı zaman, Türk milleti patladığı zaman dünya sarsılır. Bunu da herkes böyle bilsin” dedi.

Kongrede MHP İl Başkanı Mete Eke’de konuştu, Eke de konuşmasında Hükümete yüklendi. Eke konuşmasında “ Ülke milli hassasiyetler noktasında, nerelerden nerelere gelmiştir, TC ayaklar altına alınmıştır, ‘Ne Mutlu Türküm!’ tabelaları ayaklar altına alınmıştır, andımız kaldırılmıştır, yani Türklüğe dair ne varsa nu iktidar tarafından tahrip edilmiştir. Var olma sebebi Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti olan vatan sevdalıları yani sizler, yani Milliyetçi Hareket Partililer, işte saydığımız bu gidişe bir dur deme zamanı geldiğini, görüyor, biliyor hissediyor. Bu kötü gidişe dur demenin 7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimler ile hesap sorulacak AKP’nin yaptığı tahripler son bulacak Allah’ın izni ile.” Diye konuştu.

Melikgazi İlçe Başkanlığına aday olan Mehmet Özet, ilçe yönetimine yüklenerek “Hisarcık’taki Alparslan Türkeş parkının ismi değiştiğinde teşkilat ayaklanmıştı ve ismini tekrar Alparslan Türkeş olarak değiştirmek zorunda kaldılar. Peki 20 gün önce Gesi – İldem’deki Alparslan Türkeş Caddesi’nin ismi değişti yönetim neden bir şey yapmıyor” dedi.

Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş, özet cevap vererek şöyle konuştu.

“ İldem – Gesi yolu üzeri, Alparslan Türkeş Bulvarı diye bir totem var. Burada Milliyetçi Hareket Partisi mensupları, İlçe yöneticileri, İl yönetimi, İl Başkanımız, Sayın Grup Başkanvekilimiz, Belediye Meclis Üyelerimizde dahil, bu hadiseye vakıftır. Belediye bu totemin yıllar sonra aşındığı, okunamaz hale geldiği, paslandığı gerekçesi ile kaldırıldığı ve yerine yenisinin asılacağını beyan etmişken, burada hadiseyi acıte etminin, burada kul hakkına girmenin ne haddidir, ne hesap sorulacak yeridir ne de Başbuğ Alparslan Türkeş malzeme edilerek delegeye gönderi yapılacak yer değildir.”

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Mevcut başkan Ertuğrul Yücebaş 307 oy alırken diğer aday  Mehmet Özet ise 80 oy alarak seçimi kaybetti.  



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı