MHP´DE

MHP´DE

MYK HESABI

MHP´nin 10 temmuzda yapılacak olağanüstü kongresinde genel başkan seçiminin yanı sıra 70 kişilik MYK listesi de yenilenecek?Bahçeli ve Akşener´ in genel başkan olması halinde MYK´ya girecek isimler ve Kayseri Teşkilatı ile ilgili dengeler farklılık gösterecek gibi?
MHP´de olağanüstü kongre tartışmaları sürüyor. Muhaliflerin hafta sonu yaptığı kongreye yönelik sert eleştirilerde bulunan Genel Başkan Bahçeli, tüzük kongresinin kendileri için ?yok hükmünde? olduğunu söyledi.
MHP´de gözler tüzük kongresinde alınan kararları onaylaması gereken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı´na çevrildi. Başsavcılık MHP Genel merkezi´nin iddia ettiği gibi tüzük kongresinde yapılan değişiklikleri kabul etmezde muhalifler mecburen 10 Temmuz´da genel merkezin koyduğu kurallarla yapılacak kongreye katılmak zorunda kalacak. Aksi halde ise muhalifler Genel Merkeze karşı ciddi bir avantaj elde etmiş olacak.
MHP´nin 10 Temmuz´da yapılacak olağanüstü kongresinde genel başkanın yanı sıra 70 kişilik merkez yönetim kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin de seçimleri yapılacak. Halen MHP MYK´da Kayseri´den bir isim yok. Ancak Kayserili (Erkiletli) olan Başbuğ Pınarbaşı İstanbul kontenjanından MYK listesine girmişti. 10 Temmuz´da yapılacak kongrede Bahçeli´nin yeniden genel başkanlığı halinde, MYK listesine eski vekiller Hasan Ali Kilci veya Süleyman Korkmaz´dan birinin girme ihtimali yüksek.Bu durumda 1 kasım sonrasında Bahçeli´nin yanında duran kayseri Teşkilatı´nında Kilci ve Korkmaz ´dan hangisinden yana tavır koyacağı ise merak ediliyor.
Öte yandan 10 temmuz kongresinde aday olabilmesi halinde, seçilme ihtimali yüksek olan Meral Akşener´in genel başkanlığı halinde ise partinin sadece MYK ve MDK değil teşkilatları da büyük oranda değişecek.Akşener´in genel başkan olması halinde İl Başkanı Baki Ersoy´un görevden almayı beklemeden istifa edeceği sanılıyor. Akşener´in MHP genel başkanlığına getirilmesi halinde ise sadece MYK´ya yeni isimler girmekle kalmayacak Kayseri il Başkanı da, Teşkilatı da değişecek.Akşener´li bir MHP´de, genel başkan adayı Ümit Özdağ ile birlikte hareket eden Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu´nun Özdağ´ın Akşener´le birlikte olması halinde, MYK´da yer alması,yada Meclis´de ?kırmızı plakalı? bir göreve getirilmesine kesin gözle bakılıyor. Bu arada Akşener´in MYK listesinde Mustafa Öztürk´ün Kayseri, İbrahim Sungur´un ise, İstanbul kontenjanından yer alması bekleniyor.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı