MHP´NİN MUHALİFLERİ

MHP´NİN MUHALİFLERİ

ZAFER KURULTAYI´NA GELMEKTEN VAZGEÇTİ?

6-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan ?Erciyes Zafer Kurultayı´na iştirak edeceğini açıklayan MHP´li muhalif Başkan Adayları Sinan Oğan, Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Koray Aydın, 15 Temmuz´da yaşanan darbe kalkışmasının ardından bu kararlarından geri adım atarak katılmama kararı aldıklarını ortak bir bildiri ile kamuoyuna duyurdular?
İl olarak 1989 yılında Milliyetçi Hareket Partisi´nin kurucusu Alparslan Türkeş tarafından hayata geçirilen ve onun ölümünün ardından MHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Devlet Bahçeli tarafından iptal edilen Erciyes Zafer Kurultayı´nı devam ettiren başta Ozan Arif ve Necip Dinçerin başı çektiği bir gurup ülkücünün davetine olumlu cevap vererek 6-7 Ağustos´da Kayseri de olarak kurultaya katılacaklarını açıklayan muhalif genel başkan adayları 15 Temmuz darbe kalkışması sonucu yaşanan gelişmelerin ardından geri adım atarak gelmekten vaz geçtiklerini açıkladılar?
MHP´de değişim istediklerini ifade eden Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın yaptıkları ortak yaptıkları yazılı açıklamada, ?Kayseri´deki Mülki İdare Amirleri ile yapmış olduğumuz istişareler sonucu katılmama kararı aldık? ifadesini kullanırken ? İçinde bulunduğumuz olağanüstü durumun geçmesinin ardından Erciyes Zafer Kurultayı´na katılma durumu tekrar görüşülecek notunu da düşmeyi de ihmal etmediler?
Genel Başkan adayları adına Seyfettin Yılmaz, Hakan Erdem, Halil İbrahim Oral, Ercan Koç imzası ile yayınlanan açıklamada şu bilgiler yer aldı??Kamuoyunun dikkatine,
Türkiye tarihi günler yaşamaktadır. Aziz milletimiz ve sivil demokratik anayasal düzenimiz netameli bir süreçten geçmektedir. Kırk yıldır Türk Devlet Teşkilatına sinsice yerleşmiş olan habis kanser hücreleri bütün bedenimizi ele geçirmeye çalışmış ancak, bu coğrafyadaki varlığımızın teminatı olan, Peygamber ocağı Türk Ordusunun yüksek komuta heyetinin millet iradesine tam bağlılığı, kahraman polisimizin fedakârlığı, özellikle Milliyetçi Hareket Partimizin demokrasiden yana tavrı, asil milletimizin cesaret ve kararlılığı ile ihanet şebekesinin hain planları bertaraf edilmiştir.
Bununla birlikte milletçe yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişiminin travmasının artçı sarsıntıları hâlihazırda devam etmektedir. Yangın söndürülmüş fakat tehdit henüz tamamen bertaraf edilememiştir. Yüce Türk Devleti ve anayasal kurumları, milli varlığımıza ve bağımsızlığımıza musallat olan bu yapıyı yerleşip yayıldıkları bedenimizden kazımaya hızla devam etmektedir.
Ancak bu süreçte eli kanlı çetenin varlığını korumak üzere her türlü provokasyon ve eyleme başvurabileceği, siyasi, etnik ve mezhepsel çatışmalara ve kargaşa yaratacak faaliyetlere girişebileceği beklenmektedir.
Buna karşılık meşru devlet otoritesine alternatif veya paralel tüm illegal yapıları tavizsiz reddeden başta biz Türk Milliyetçileri olarak hepimiz üzerimize düşen sorumluluk ve vakar içerisinde davranmak durumundayız. Bu şartlar altında güvenlik birimlerimiz ve bölgedeki mülki idare amirleriyle yapmış olduğumuz istişareler neticesinde; daha önce hep birlikte iştirak etmeyi planladığımız Erciyes Zafer Kurultayımıza katılmama kararı almış bulunmaktayız. Devlet yetkililerimizce durumun normale döndüğü bildirildiğinde durum tarafımızdan yeniden değerlendirilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı