MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI

MECLİS ÇATISI ALTINA GİREBİLMEK İÇİN TER DÖKTÜ?

Milletvekili aday adayları ?Milletvekili´ ünvanını  alıp, meclis  çatısı altına girebilmek için çaba gösteriyorlar? Özellikle 29 Nisan 2018 -Pazar günü adaylık başvuruları bitecek olan AK Parti´de aday adaylığı başvurusu  için adeta kuyruk oluştu.MHP´de de Cuma günü başlayan ve 3 Mayıs´ta  sona  erecek  olan adaylık başvuruları  devam ediyor.  CHP ve İYİ Parti´de istifa eden isimler var; ancak başvurular henüz başlamadığı için o partilerde aday adayları şimdilik beklemede?

Yüksek Seçim Kurulu´nun takvimi açıklaması ile birlikte, partilerin il teşkilatı ve genel merkezlerinde yoğunluk yaşanmaya başlandı. İstifası zorunlu olan isimlerin görevlerinden çekilmesinden sonra  başvuru takvimini ilan eden AK parti ve MHP´de aday adaylığı  başvurusu  için kuyruklar oluşmaya başladı.CHP ve İYİ Parti´de adaylık başvuruları gelecek  hafta başlayacak?

 AK Parti  aday adaylarının başvurusu için 25 -29 nisan tarihlerini ilan etmesi en çok yoğunluğun bu partide yaşanmasına neden oldu.  Partinin mevcut milletvekillerinden Bakan Özhaseki´nin adaylık başvurusu yapması beklenmezken, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve hali hazırda ilimiizn tek kadın milletvekili olan  Hülya Atçı Nergis´in  başvurusunu yaptığı öğrenildi. Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer,ve Sami Dedeoğlu´nun da Pazar günü saat 17´den önce başvuru yapmaları bekleniyor.

Bilindiği gibi AK Parti eski il başkanı Hüseyin Cahit Özden´de, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın istifasına onay verdiği az sayıdaki isim arasındaydı. Özden Parti binasında  gerçekleştirdiği basın açıklaması  ile aday adaylığının  kesinleştiğini  kamuoyu  ile  paylaşırken, 6 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti Kayseri Listesi´nde milletvekili adayı olarak  yer alan Avşar Aslan´da medya mensuplarına  kısa bir açıklama yaparak bir kez daha vekil namzedi olmak için başvurusunu  yaptığını  duyurdu?

Bu arada eski milletvekillerinden  Havva Talay Çalış adaylık için başvurusunu  gerçekleştirdiği  öğrenildi...   Yine önceki  gün  İşadamı Mustafa Aksu,Parti´nin TBMM Grup Müdürü Halil Ergen, Melikgazi ve Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Zekeriya Ergüneş, Yahyalı ve Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi Merve Sarıoğlu, Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürü Mehmet Habil Tecimen, Kayseri Minibüsçüler Odası ve Talas Esnaf Odası eski Başkanı Nevzat Barbaros, Eğitimci İşadamı Bahattin Akbulut,Eski Müsteşar ve Büyükelçilerden Ahmet Yakıcı, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan´ın torunu İhsan Nursaçan, Doktor Öğretim  Görevlisi Gökhan Öner, Ak Parti İl Gençlik Kolları eski Başkanlarından Hüseyin Okandan, TSE Bölge Müdürü Mahmut Ulaş´ın aday adaylığı için Ak Parti  İl Başkanlığı´na başvuru yaptığını sizlere  duyurmuştuk?  Bu listeye ek olarak ASKF Genel Başkanı Musa Soykarcı, Kocasinan Ziraat Odası  Başkanı Abdülkadir  Güneş´de aday adaylığı başvurusu yaparak Ak Parti listelerinden meclise gitmek isteyenler  arasına eklendi?

İlimizin  tanımış simalarından KESOB Eski Başkanı Mustafa Alan uzun yıllardır bir çok kurum ve kuruluşta  görev yaprak Kayseri  insanına hizmet ettiğini hatırlatıp aday adaylığı başvurusunu yaptığını, Milletvekili  olarak da Kayseri´ye hizmet etmek istediğini  duyurdu?

Bu arada  Çağan Medya Grubu Genel Müdürü  Deniz Çağan´ın Yozgatlılar Federasyonu hizmet binasında  29 Nisan Pazar günü gerçekleştireceği  basın açıklaması ile  aday adaylığını kamuoyuna ilan edeceği duyurulurken,  Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Kayserili hemşerimiz Ayhan Oğan´ın da birinci tercih olarak İstanbul, ikinci tercih olarak ise Kayseri´den adaylık başvurusu yaptığı öğrenildi.

AK Parti´de aday adayı sayısının 7 Haziran  ve 1 Kasım seçimlerine göre daha düşeceği ve 60-70 gibi olacağı tahmin ediliyor?

 Milliyetçi Hareket Partisi´nde de başvurular başladı. MHP´de başvurular 3 Mayısta sona erecek. MHP MYK´nın kararı doğrultusunda başvurular sadece genel merkeze yapılabiliyor.  MHP İl Başkanı Baki Ersoy Genel Başkan Devlet Bahçeli´den aldığı talimatla  adaylık için görevini bırakmıştı.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız´da MHP´den aday adaylığı için görevinden ayrılan isimler arasındaydı. Kocasinan meclis üyesi İsa Ferah´da adaylık için istifa etmişti.İstifa zorunluluğu bulunmayan MYK Üyeleri Süleyman Korkmaz ile  Serap Şule Kalın´ın da adaylık başvurularını yaptığı öğrenildi.

MHP´da gazeteci Rıfat Açıkgöz başta, eski milletvekili Hasan Ali Kilci,eski İl Başkanları  Mazhar Gündoğ ve Mete Eke´nin de adaylık başvurusunda bulunmaları bekleniyor.Ülkü Ocaklarının Kayseri´de ki son iki başkanı  Selim Gümüş ve Aytaç Gezici ?de aday olacaklarını açıklamıştı. MHP´de aday adayı sayısının 40´ı aşması beklenirken;  Nisan´da başlayan başvurular 3 Mayıs´ta sona erecek. MHP´de hafta başından itibaren başvuru yoğunluğunun daha da artması bekleniyor.

  İYİ Parti´de de aday adayları  zemin yoklaması yapıyorlar.İl Başkanı Hüseyin Tekin ve Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş adaylık için istifa etmişlerdi.Milletvekili Yusuf Halaçoğlu´nun da Kayseri veya bir başka ilden yeniden aday olacağı biliniyor.Başvuruların 4-9 Mayıs tarihlerinde yapılacağı İYİ Parti´de aday adayı sayısının 30´u geçmesi bekleniyor. Orhan Köksal, Ahmet Özsoy, Prof.Dr. Abdülkadir Yuvalı, Metin Soylu, Kemal Şendil, Kemal Yücel, Kemal Sandık,Mustafa Öztürk gibi isimlerinde aday adaylığı için başvurularını yapmaları bekleniyor.

Chp´de  ise  adaylık için Melikgazi ve Kocasinan ilçe başkanları istifa etmişti. Mazhar Oğuz Özsoy ve İbrahim Kaan´ın  istifalarından sonra, istifa zorunluluğu bulunmayan eski il başkanı ve milletvekili adaylarından Feyzullah Keskin, Mustafa Aslan, Ayhan Gülsoy, Aşkın Genç, Ali Paşa Tan,İbrahim Bahçecioğlu, YDK Üyesi Gonca Orhan ve Milletvekili Çetin Arık´ında pazartesi başlayacak takvime bağlı olarak  adaylık başvurularını yapmaları bekleniyor.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı