MİLLETVEKİLLERİNE SAĞLIK BRİFİNGİ

MİLLETVEKİLLERİNE SAĞLIK BRİFİNGİ

KAYSERİ SAĞLIK ÜSSÜ OLMA YOLUNDA

Kayseri Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından, Kayseri´nin sağlık üssü yolunda ilerlemesi ve sağlık alanında da öncü bir şehir konumuna gelmesi için neler yapılması gerektiği konusunda, AK Parti Kayseri Milletvekillerinin katılımı ile bir brifing düzenlendi.

   Geriatri Merkezi Toplantı Salonu´nda, Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, Kayseri Halk Sağlığı Müdürü Yunus Karadağ tarafından verilen brifinge, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Mehmet Özhaseki, Ahmet Doğan, Kemal Tekden, Havva Talay Çalış, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık Hizmet Planlamaları Daire Başkanı Avşar Aslan, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile İl Sağlık Müdürlüğü Yetkilileri katıldı.

İlk olarak konuşan, Kayseri İl Sağlık Müdürü  Dr. İsmail Kılıç, Kayseri´nin sağlıktaki mevcut konumu, yapılması gerekenler, sağlıktaki eksiklikler ve il ve ilçe genelindeki projeler hakkında bilgi verdi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan da, Kayseri Bölge Hastanesi´nin ne aşamada olduğu ve yapıldıktan sonra Kayseri´ye ne gibi faydalar sağlayacağı hakkında bilgi vererek, şöyle konuştu.

   "Bu Bölge Hastanemiz dışında, Eğitim ve Araştırma Hastanemiz var. 7 ayrı mahalleye hizmet veriyor. İlimizin nüfusuna baktığımızda, bu nüfusun yüzde 82´si merkezde yer alıyor. 1. sınıf bir hizmet verilmesi amaçlanan bu Bölge Hastane´nin hızla bitirilmesini bekliyoruz. Sizlerin de bu konuda desteklerini bekliyoruz. 5 yıldızlı ve her biri nitelikli odalardan oluşan, en üst düzeyde sağlık hizmeti verilecek bir hastane. İnşallah önümüzdeki yılın sonuna kadar teslim edilmesi hedefleniyor. Sizlerden ricamız bu tarihin biraz daha öne çekilmesi yönünde." dedi.

  Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan da, Kayseri´nin sağlık üssü olması konumunda bazı eksikliklerin olduğunu ve eksikliklerin en kısa sürede tamamlanması gerektiğine değinerek,şunları kaydetti.

   "Bizimde sağlık konusunda mevcut sistemin içinde yerimizi alabilmemiz için, acilin mevcut konumunun korunmasının yanı sıra, mevcut bir bina daha yapılması gerekmektedir. Bu günü birlik tedavi binası veya 200-400 yataklı bir hastane planında olabilir." ifadelerine yer verdi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Havva Talay Çalış ise, program sonrası, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen, Sağlık Brifingi hakkında açıklama yaparak, şunları söyledi:

"Sağlık hizmetlerinin çeşitli kademelerinde görev yapan süt düzey yöneticilerimizden, Kayseri´nin sağlık konusundaki yeri ve konumu hakkında bir brifing aldık.  Eksikler, yapılması gerekenler ve projeler hakkında gerekli notlarımız aldık. Kayseri´nin sağlık alanında bir üs olması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu konuda tespitlerimiz yaptık. Bundan sonra milletvekili arkadaşlarımızla birlikte hizmet aşamasına geçeceğiz. İlçelerimize yapılacak hastaneler konusunda çalışmalarımız ve takiplerimiz sürüyor. Dün itibari ile, Pınarbaşı Devlet Hastanesi için yer teslimi yapıldı. 350 sonra hizmete açılacak. Pınarbaşı halkımıza da şimdiden bu müjdeyi vermiş olalım. Diğer ilçelerimiz içinde seçim dönemi ne söz verdiysek hepsinin arkasındayız ve takibi konusunda da üzerimize düşeni yapmaya hazırız"

Oldukça verimli bir havada geçen toplantıda, Kayseri´nin sağlık üssü olması konusunda yapılması gerekenler ve projeler hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor