Milletvekilliği aday adaylığı başvuruları başladı

Milletvekilliği aday adaylığı başvuruları başladı

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde hazırlıklar başladı. İttifaklar bir bir Cumhurbaşkanı adaylarını açıklarken milletvekilliği aday adaylığı için İttifaklar bir bir Cumhurbaşkanı adaylarını açıklarken Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekilliği aday adaylığı için başvurular start verdi. MHP'de ise adaylık başvuruları Salı günü başlayacak

İttifakların Cumhurbaşkanı adaylarını açıklamasının ardından seçim rüzgarlar giderek şiddetini artırarak esmeye devam ederken Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde milletvekilliği aday adaylığı için başvurular start verdi. AK Parti başvuru yapacakların belirlenecek asgari tutarı AFAD'ın deprem yardım hesaplarına bağış olarak yatırmasını isterken; CHP ise deprem bölgesinden yapılacak başvurulardan ücret talep etmiyor.

AK Parti'nin 20 Mart’ta sona erecek adaylık başvurusu için erkek adaylardan 20 bin lira, kadın ve genç adaylardan 10 bin lira, engellilerden ise 5 bin lira talep ederken;  Chp Parti genel sekreterliğinden il örgütlerine gönderilen yazıya göre, 30 bin lira olarak belirlenen başvuru için kadınlar, gençler ve yüzde 40 veya üzeri engeli bulunanlar 15 bin lira ödeyecek. Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Hatay'da başvuru yapacak aday adaylarından ücret alınmayacak. 20 Mart'ta sona erecek başvurular için aday adaylarından ayrıca 3'er bin lira da dosya ücreti alınacak.

Öte yandan Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili aday adaylığı başvurularının 14 Mart Salı günü saat 09.00 itibarıyla kabul edilmeye başlanacağı ve 21 Mart Salı günü saat 17.00'de sona ereceği bilgisini duyurdu.  MHP’ye milletvekili aday adaylığı için yüzde 40 veya üstü engelli olanlardan başvuru aidatı alınmayacağı, diğer aday adaylarının başvuru aidatı olarak 3 bin liranın Ziraat Bankası ve Yapı Kredi Bankası Cevizlidere Şubesi'nde bulunan hesaplara yatırılabilecekleri bildirildi.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığında da milletvekilliği aday adaylığı başvuruları sabah saat 09.00 itibariyle başladı. Kayseri’de ilk aday adaylık başvurusunu ise DUYKON Genel Başkanı Mustafa Özcan yaptı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı