MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK KAYSERİ´YE GELDİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SELÇUK KAYSERİ´YE GELDİ

KAYSERİLİLERİN GÖNLÜ ZENGİN

Kabinenin tüm çevrelerce desteklenen ismi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir dizi açılış ve temel atma törenlerine iştirak etmek üzere ilimize geldi? Kayseri programına Valilik Makamı´nı ziyaret ederek başlayan Bakan Selçuk ilimizin hayırseverlik yarışında her daim önde olduğunu ve bu yönü ile Türkiye´ye örnek olduğunu vurgulayarak ?Kayseri´nin hayırseverlik geleneği Türkiye´nin her yerinde Kayseri´yi örnek vermemize neden oluyor. Bunu söylediğimizde Kayserililer zengin, diyorlar. Ben de diyorum ki onların gönlü zengin? ifadesini kullandı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kayseri gezisinde ilk olarak Vali Süleyman Kamçı´yı makamında ziyaret etti. AK Parti Milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu´da Bakan Selçuk´a refakat ettiği ziyarete ev sahipliği yapan Vali Süleyman Kamçı, Kayseri´nin yaklaşık 300 bin öğrencisi ile eğitimde iyi durumda bulunduğunu belirterek ?Talas ilçesinde arsa yokluğu nedeniyle bazı sıkıntılar yaşanmasına rağmen, Kayseri´nin hayırseverlik kültürü ile yeni binaları eğitime kazandırdı. Eğitimde daha iyi durumda olmak için İl Müdürlüğümüz belediyelerimizle işbirliği içinde çalışmaktadır? değerlendirmesinde bulundu?

Bakan Selçuk ise Kayseri´nin hayırseverlik geleneğinin Türkiye´ye örnek olduğunu vurgulayarak "Hayırseverlik kültürü aslında dünyada çok önemli ama bunun kökleri bizim kültürümüze dayanıyor. Kayseri´nin hayırseverlik geleneği Türkiye´nin her yerinde Kayseri´yi örnek vermemize neden oluyor. Bunu söylediğimizde Kayserililer zengin, diyorlar. Ben de diyorum ki onların gönlü zengin. Türkiye 2023 Eğitim Vizyonu ile Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde yeni bir atılıma başlayacak. Bu atılımla beraber dünyayla rekabeti sürdürülebilir kılma noktasında yeni ufuklar açılacaktır diye düşünüyoruz. Bunun için elimizden geleni son derece büyük gayretlerle hep beraber göstereceğiz" ifadesini kullandı?

Bakan Ziya Selçuk´un ikinci durağı ise Hayırsever Osman Ulubaş tarafından yaptırılacak olan 24 derslikli ilkokul, 8 derslikli anaokulu ve spor salonunun temel atma tören alanı oldu? Vali Süleyman Kamçı, Ak Parti Kayseri milletvekilleri Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Hayırsever Osman Ulubaş, daire müdürleri ve ilimiz sakinleri de Eğitim Bakanı´na eşlik etti?

Hulusi Akar Bulvarı üzerinde Yıldız Sokak´ta yaptırılacak olan okul arsasında gerçekleştirilen temel atma töreninde ilimiz sakinlerine seslenen Bakan Selçuk "Hayırlar zahmet değil, zevktir. Onlara koşa koşa geliriz. Bu hayırlarla eğitim seviyemiz yükselecektir" diye konuştu?

Sözlerinin devamında Türkiye´nin eğitim seviyesi yükseldikçe Cumhuriyetin ve ülkenin de yükseleceğini vurgulayan Bakan Selçuk "Eğitim ile ilgili güzel eserler ortaya koyuluyor. Son 16 yıldır çok büyük mesafeler katedildi. Bu manada, geçmişteki bu başarıların devamına yeni basamaklar sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Türk eğitim sisteminin önümüzdeki yıllarda önemli mesafeler alacağına inancımız tamdır. Hayırseverlerin Kayseri´de yaptıkları başarı hikayeleri bizi memnun ediyor. Biz, devlet olarak binalar yapabiliriz ama hayırseverlerin de bunun tadını almasını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti ile gelecekte dünya ile boy ölçüşecek, onuru ve haysiyeti ile dik duracak ise eğitime çok yatırım yapması gerekir. Biz de eğitim vasıtası ile kalkınmanın, yükselmenin farkındayız. Hep birlikte güzel işlere imza atacağız. Kadim hayırseverlerin yüreklerindeki genişlik devam etsin. Eğitimin değerinin farkındayız, bu değer arttıkça çok daha müreffeh Türkiye´nin bizi beklediğinin farkındayız.? değerlendirmesinde bulundu?

Hayırsever Osman Ulubaş´da "Allah binalarımızı hayırlı uğurlu etsin. Talebelerimiz, Atatürk´ün dediği gibi geleceğimizin teminatı. Onlara ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmalarının ardından Bakan Selçuk tarafından hayırsever Osman Ulubaş´a şükran plaketi takdim edildi?

İl Müftüsü Şahin Güven´nin duaları ile 24 derslikli ilkokul ve 8 derslikli anaokulu binasının temeline ilk harç konularak etkinlik noktalandı?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”