MİLLİ EĞİTİM´DEN KALFA VE USTALARA ´TELAFİ EĞİTİMİ´ UYARISI

MİLLİ EĞİTİM´DEN KALFA VE USTALARA ´TELAFİ EĞİTİMİ´ UYARISI

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, genel lise mezunları ile ilköğretim mezunu kalfa ve ustaların eğitimlerine devam etmeleri halinde bitirdikleri alana ait meslek lisesi diploması almalarına olanak sağlandığını belirterek, başvuruların 9-23 Ağustos

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci açıklamasında, "4702 Sayılı Kanunun 19. maddesi ile 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 35. maddesinde yapılan değişiklikle genel lise mezunları ile ilköğretim mezunu kalfa ve ustaların telafi eğitimine devam ederek başarılı olmaları halinde bitirdikleri alana ait meslek lisesi diploması almalarına olanak sağlanmıştır. Telafi eğitimine devam etmek isteyen adaylar tercih sırasına göre devam etmek istedikleri meslek alan/dalını gösteren bir dilekçe ile telafi eğitiminin yapılacağı okul müdürlüğüne 09-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında başvuracaklardır" diyerek şu bilgileri verdi:

"Her bir programın eğitimine başlanabilmesi için ilgili programlara kayıt yaptıran öğrenci sayısının en az 12 olması zorunludur. Yapılan başvuru 12´den az olması halinde, o alanlarda yapılacak telafi eğitimi, İl Değerlendirme ve Yerleştirme Komisyonu tarafından değerlendirme neticesinde birleştirilerek sınıf oluşturulacak duruma gelir ise uygun bir okulda Telafi Eğitimi uygulamasına imkân sağlanacaktır.

Telafi eğitimine kayıt yaptıracaklardan; diploma veya öğrenim belgesinin onaylı birer örneği, yeterli sayıda fotoğraf, pul ve zarf ile ikamet ve askerlik durum belgesi, kalfa ve ustalar için ayrıca alan/dalda çalışma süresini gösteren belgeler istenecektir."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı