MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TEŞVİKLERİ

MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TEŞVİKLERİ

SEMİNERİ YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatlarıyla başlatılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu´nun öncülüğünde yürütülen ´Çalışma Hayatında Milli Seferberlik´ kapsamında istihdam teşvikleri hakkında Kayseri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirme seminerleri yapıldı.

İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ayşe Ak, Milli İstihdam Seferberliğinin 2. fazıyla ilgili teşviklerin tanıtımını Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olmak üzere kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve odalarda işverenlerimize yapılan sunumlara gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını belirtti. İstihdam Teşvikleri hakkında bilgi veren Ak ?2017 yılı başında başlatmış olduğumuz ´Milli İstihdam Seferberliği´ çalışmamız; başta işverenlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız olmak üzere toplumun tüm kesimlerden gerekli desteği almıştır. Verilmiş olan bu destek sayesinde ülke tarihinin en yüksek istihdam rekoru kırılmış ve ülke genelinde yaklaşık 1 milyon 400 bin vatandaşımız işe yerleştirilmiştir. İlimiz Kayseri ise bu başarıda 20.000 yeni istihdamla yerini almıştır? dedi.

Ak ayrıca, İstihdam Seferberliği kapsamında yürütülen bu başarılı çalışmaların yeni dönemde yani 2018 yılından itibaren; gençleri, kadınları ve engellileri de alarak kapsamı genişletilmiş bir şekilde devam ederek, İmalat ve Bilişim Sektörüne mevcut teşvik uygulamalarının üzerine yeni teşvikler getirildiğini, esnaflar özelinde getirilen ve kamuoyunda ´Bir Senden Bir Benden Teşviki´ olarak bilinen uygulama ile de küçük esnafın da bu teşviklerden etkin şekilde yararlanmasının sağlanacağını, bunlarla birlikte daha önce başlamış olan diğer teşvik uygulamalarının da devam edeceğini söyledi.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ