MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR

KAYSERİ LİSESİNDE ASKER SELAMIYLA KARŞILANDI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar mezun olduğu okul olan Tarihi Kayseri Lisesinde öğrencilerle buluştu. Burada bir konuşma yapan Bakan Akar, Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili olarak ? Bu harekâtla bir taraftan sınırlarımızı güven altına alacağız, diğer taraftan orada güvenli bölge oluşturacağız, teröristleri oradan kovacağız, etkisiz hale getireceğiz ve evlerinden, topraklarından edilmiş kişiler açılan alana dönebilecekler. Maksat bu, çok açık ve net. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok? dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar mezun olduğu okul olan Tarihi Kayseri Lisesinde öğrencilerle buluştu. Programa Bakan Hulusi Akar´la beraber, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar´ın salona girişi sırasında öğrenciler ayağa kalkarak hep beraber Bakan Akar´a asker selamı verirken, Kayseri Lisesi Marşını okudular.

İlk olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç şunları söyledi. ?Kayseri Lisesi namı değer Taş Mektep, milli mücadele döneminde bu vatan için önemli kayıplar vermiş ve bu manada sembol olmuş bir okuldur. Rabbim o günleri milletimize bir daha yaşatmasın. Fakat şundan da kimsenin şüphesi olmasın ki gerek olduğu takdirde muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda her daim mevcuttur.?

Vali Şehmus Günaydın ise konuşmasında; dün çok özel ve güzel bir gün geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız ilimizi ziyaret ettiler. İnşallah verecekleri katkılarla ilimize kazandıracakları hizmetlerle Kayserimiz ekonomik alanda eğitim alanında sosyal ve kültürel anlamda hedeflediğimiz noktalara geleceğiz, dedi.

Kayseri Lisesi mezunu olan bir başka isim AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız´da konuşmasında; Mezun olduğu lisede öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, öğrencilere öğretimin yanında eğitimi ihmal etmemeleri ve kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Kürsüye gelişinde asker selamı veren Akar, özel bir gün yaşadığını belirtti. Okuduğu okulun öğrencileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, okula geldiği andan itibaren eski günlerini hatırladığını söyledi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bakan Akar, onlardan zaman konusuna dikkat etmelerini, gerekli önemi vermelerini istedi.

Barış Pınarı Harekâtıyla ilgili olarak da "Bu harekâtla bir taraftan sınırlarımızı güven altına alacağız, diğer taraftan orada güvenli bölge oluşturacağız, teröristleri oradan kovacağız, etkisiz hale getireceğiz ve evlerinden, topraklarından edilmiş kişiler açılan alana dönebilecekler. Maksat bu, çok açık ve net. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok" diyen Bakan Akar şunları söyledi. ?Ülkenin ve milletin güvenliği, hak ve menfaatlerinin esas olduğunu söyleyerek, "Bu çerçevede ülkemizin güneyinde, hudutlarımıza ve oradaki halkımıza karşı herhangi bir şekilde risk, tehdit ve tehlikeye müsaade etmeyeceğiz. Bu harekatla bir taraftan sınırlarımızı güven altına alacağız, diğer taraftan orada güvenli bölge oluşturacağız, teröristleri oradan kovacağız, etkisiz hale getireceğiz ve evlerinden, topraklarından edilmiş kişiler açılan alana dönebilecekler. Maksat bu, çok açık ve net. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok." dedi.´MÜCADELEMİZ YOĞUN ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR´Barış Pınarı Harekatında sivillerin zarar görmemesi için hem harekat sırasında hem de planlama safhasında titiz davrandıklarını söyleyen Bakan Akar, şöyle konuştu: "Bir sürü iftira, yalan haberler var. Utanmaz ahlaksız alçaklar, ´TSK, Tel Abyad´da çocuklara şunu yaptı´, ´TSK, Resulayn´da kadınlara şunu yaptı´ diye fotoğraf koyuyorlar, o fotoğrafların biri Vietnam´dan biri Afganistan´dan çıktı. İşte bu alçaklara karşı sadece sahada değil, bilgi savaşları çerçevesinde de mücadelemiz yoğun şekilde devam ediyor.?

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Bakan Akar, Bir öğrencinin ´Savunma sanayimizin geldiği noktayı nasıl buluyorsunuz?´ şeklindeki soruya ilişkin şu ifadeleri kaydetti.  "Savunma Sanayimiz Sayın Cumhurbaşkanlığımızın kişisel olarak takip etmesi ve desteği ile çok ciddi atılımlar yapıldı. Şu anda Türk Savunma Sanayii´nde millilik ve yerlilik oranı yüzde 75´lere dayandı. Meşhur İHA meselesi var. 2011 ve 2012 yılında Genel Kurmay 2. Başkanlığını yaparken bizim için bir kabustu. Bizim İsrail´den aldığımız HERON dediğimiz gözcü dediğimiz İHA´lar vardı. Bunların motorları ve diğer bakımları İsrail tarafından yapılıyordu. Parasını verdiğimiz halde bakımını yapmadılar. 2012 yılında kriz vardı Mavi Marmara hadisesi vardı. Yapmıyoruz dediler. Çok şükür şu anda biz hem insansız hava aracı hem de silahlı insansız hava aracı yapıyoruz ve satıyoruz. Bu da operasyonlarda en önemli araçlardan biridir"

Konuşmaların ardından Bakan Akar ve beraberindekiler Sümer Lisesi Mezunlar Programına katıldı. Burada da eski mezunların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Akar, Sümer Lisesi Mezunlar programında aralarında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU

 



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi