MİLLİ YAZILIMLA "SU"DAN

MİLLİ YAZILIMLA

4 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLANDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) tarafından yerli ve milli bir yazılım kullanılarak, içme suyu dağıtım sisteminden 1,5 yılda 4 milyon liradan fazla tasarruf sağlandı.

Türk mühendisler tarafından hazırlanan ve "Su yönetim sistemi" olarak adlandırılan yazılım, 3 zamanlı elektrik tarifesini dikkate alarak, elektriğin ucuz olduğu saatlerde su depolarını doldurup şebekelere suyu dağıtarak tasarruf sağlıyor.

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri´nin 1 milyon 381 bin nüfusa ulaştığını, büyükşehir sınırlarındaki 16 ilçeye hizmet verdiklerini belirtti.

Hizmet alanlarının büyümesi ve hizmet kalitesinin artırılması için daha önce kullanılan Amerikan menşeli yazılım programından vazgeçtiklerini belirten Batukan, şunları kaydetti:

"Eskiden kullandığımız yazılım bize yeteri kadar destek vermiyordu. Ayrıca kullanımı pahalıydı. Dolayısıyla biz yerli bir yazılım seçtik. 5 yıldır bu yazılımı kullanıyoruz ve çok memnunuz. Son 18 ayda bu yerli yazılım sayesinde elektrik tüketiminden 4,1 milyon lira tasarruf ettik. Elektriğin en ucuz olduğu saatlerde biz sistemimizi çalıştırıp depolarımızı dolduruyoruz. Bu aradaki fark, bu rakamı bize elde ettirdi. Bu yazılımı yaklaşık 1060 noktada kullanıyoruz. Eskiye kıyasladığımız zaman 10´da 1´i fiyata bu sistemi kullanıyoruz. Kendi yazılımımız olduğu için her uygulama eklenebiliyor."

UZAK YERLERE ERİŞİMDE KOLAYLIK SAĞLIYOR

Yazılımın özellikleri hakkında da bilgi veren Ender Batukan, yazılımın kullanıldığı sistem sayesinde şebekeden dağıtılan ve tüketilen su miktarının anlık olarak izlendiğini, kontrol edildiğini anlattı.

Batukan, yazılımın cep telefonundan da rahatlıkla görülebildiğini, yeri geldiğinde arızalara da müdahale edildiğini vurguladı.

Kahramanmaraş ve Adana sınırlarındaki uzak mahallelere erişimde kolaylık sağlandığını aktaran Genel Müdür Batukan, bu sayede zamandan da tasarruf edildiğini ifade etti.

İnsanların su tüketimini temin edebilmekle mükellef olduklarını dile getiren Batukan, "Yer altı su seviyesini kontrol edebilir hale geldik. Dağıtım sistemini daha rahat kontrol edebiliyoruz. Türkiye´de şehir merkezinde en az su kayıplarıyla vatandaşa su veren idareyiz." dedi.

Ender Batukan ayrıca, daha önceki Amerikan menşeli yazılım programında sisteme müdahale edilmesi için yurt dışından bir görevlinin geldiğine ve bunun için yüksek ücretler ödendiğine, yerli ve milli yazılımla bu durumun da ortadan kalktığına işaret etti.

Yerli ve milli yazılımla sadece suyun miktarının görülmediğini belirten Batukan, anlık sudaki klor miktarını, bulanıklığı, mikrobik olayları da izleyebildiklerini de dile getirdi.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"