MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’NDE ŞEHİTLER TÖRENLE ANILDI

MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’NDE ŞEHİTLER TÖRENLE ANILDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü vesilesi ile yurt genelinde gerçekleştirilen türlü etkinliklerde 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıldı. İlimizdeki anma törenleri Kartal Şehitliği’nde gerçekleştirilen tören ile start verdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü vesilesi ile ilimizde gerçekleştirilen etkinlikler ‘Kartal Şehitliği'nde gerçekleştirilen tören ile başladı. Törene Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Aziz Adalı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, ilçe belediye başkanları, rektörler, askeri erkân, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri iştirak etti.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şehitler için dua edildi.

Duygusal anların yaşandığı şehitlik ziyaretinde protokol üyeleri şehitlerin mezarına karanfil bıraktı.

Vatandaşların parasıyla alınan silah, mühimmatın yine vatandaşa üniformalı hainler tarafından doğrultulmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Türkiye Harp Malulü Şehitler Gazi Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz günün anlam ve önemine dair yaptığı değerlendirmede Fetö terör örgütünün bitme noktasına geldiğini vurgulayarak şunları kaydetti. "Bundan 5 yıl önce ülkemizin içerisine sızan hain FETÖ terör örgütü mensupları, devletimizin tankını, uçağını kullanarak ateş açıp 251 kişiyi şehit etti. Bizleri üzen en önemli şey ise bu kişilerin askeri üniforma ile bunları gerçekleştirmesi oldu. Bu olaya sebep olanları şiddet ve nefretle kınıyorum. Biz Türk milleti olarak bu hain darbe girişiminin başlangıcından itibaren sokaklarda onlara gereken dersi verdik. Türk milletinin geçilemeyeceğini, esir edilemeyeceğini, ay yıldızlı bayrağın göklerden indirilemeyeceğini gösterdik. Meydanlarda nöbet tuttuk. Dış güçlerle, aldıkları destekle milletimizin üzerinde amaçlarına ulaştırmadık. Bu olay olmadan önce her gün terör nedeniyle şehidimiz geliyordu. Devletimizin içerisine sızan FETÖ terör örgütü mensuplarını temizleyince son 5 yıl içerisinde terörle mücadelenin ne kadar başarılı olduğunu görüyoruz. Terör örgütünün bitmene noktasına geldiği biliyoruz. Son kalıntılarda temizlenmesi için devletimiz mücadele ediyor.”

Başkan Büyükkılıç’da Hainlere karşı her zaman uyanık olmamız gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu “Nasıl ki bundan beş sene önce, 15 Temmuz gecesinde bu millet sabahlara karşı nöbetlere durduysa, bundan sonra da her zaman nöbetteymiş gibi diri ve uyanık olacağız. Şehitlerimize tekrardan minnet duyuyor, teşekkür ediyorum.”

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ise değerlendirmesinde “Hem şehitlerimizi, hem de FETÖ’cü hainleri unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadesini kullandı.

Valisi Şehmus Günaydın’da “Yılın her gününde ülkemiz, milletimiz, bayrağımız ve ezanımız üzerinde hesabı olanları asla unutmayacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde, kenetleneceğiz” şeklinde konuştu.

Protokol mensupları anma törenleri kapsamında Kartal Şehitliği’nin ardından Asri Mezarlık Polis Şehitliği’ni de ziyaret etti. Şehitlik kabir ziyaretlerinde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okundu. Şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bırakıldı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”