MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK KAYSERİ’DE

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK KAYSERİ’DE

“KAYSERİ’DE EĞİTİMİN GELECEĞİNİ İSTİŞARE EDECEĞİZ”

Bir dizi ziyaret ve etkinliğe iştirak ederek ilimizdeki eğitim faaliyetleri ile ilgili uzun vadeli projeksiyonlar belirlemek üzere ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kayseri programına Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı makamlarında ziyaret ederek başladı. Bakan Selçuk Valilik ziyaretinde yaptığı değerlendirmede “Kayseri'nin eğitimine ilişkin gelecek projeksiyonlarını tartışma, istişare fırsatımız olacak." İfadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kayseri programına Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret ederek start verdi. Vali Günaydın tarafından karşılanan Selçuk, karlı ve mevsime uygun bir günde Kayseri'yi ziyaret ettiği için mutlu olduğunu ifade edip, ilimizin genel eğitim öğretim faaliyetlerini değerlendireceklerini ve Erciyes Anadolu Holding'in bağış olarak yapacağı 100 tasarım beceri atölyesiyle ilgili protokol imzalayacaklarını belirterek şunları kaydetti. "O anlamda ayrı bir mutluluğumuz var. Öğrencilerimizin okullarımızda atölyelerle tanışması, atölyelerde belli bir tecrübe edinmesi, meslekle ilgili bazı farkındalıklar yaşaması bizim açımızdan çok önemli. Bugün burada yapacağımız faaliyetlerle, değerlendirmelerle Kayseri'nin eğitimine ilişkin gelecek projeksiyonlarla tartışma, istişare fırsatımız olacak."

VALİ GÜNAYDIN’DAN ERCİYES ANADOLU HOLDİNG’E TEŞEKKÜR

Vali Günaydın’da değerlendirmesinde 2023 vizyonu için çok önemli gördükleri tasarım ve beceri atölyelerinin şehre kazandırılması için protokol tören düzenleyeceklerini hatırlatıp, Erciyes Anadolu Holding'e şükranlarını sunarak "Çok büyük bir fedakarlıkla okullarımıza 100 atölye kazandıracaklar. Önümüzdeki seneler için de devamını bekliyoruz. Diğer hayırseverlerimizle inşallah çok kısa süre içerisinde Milli Eğitim Bakanlığının önem verdiği projeyi ilimizde çok ciddi şeklide uygulamayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Selçuk, Valiliğin ardından Büyükşehir Belediyesine giderek Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti. Bakan Selçuk, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişinde Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarınca karşılandı. Bakan Selçuk’a ziyaretinin anısında kök boyadan dokunmuş kilim ve Kültepe’deki kazılarda çıkarılan tabletlerin replikasını hediye eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri ile ilgili de bir sunum yaptı. Kayseri’nin tarihçesi hakkında bilgi veren Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri’yi sporun, turizmin, eğitimin, gastronominin merkezi yapmak için yaptıkları çalışmaların detaylarını aktardı.

BÜYÜKKILIÇ’TAN SELÇUK’A EĞİTİM SUNUMU

Kayseri’nin eğitimle ilgili durumunu anlatırken, hayırseverler şehri olduğumuzu vurgulayan ve özellikle eğitim yatırımlarına hayırsever Kayserililer ve belediyelerin büyük destek verdiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime sağladığı destekle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk’un Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretine Vali Şehmus Günaydın, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve ilçe belediye başkanları da eşlik etti.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”