100 MİLYON´LUK AÇIKLAMA

100 MİLYON´LUK AÇIKLAMA

BEDİR, GÖREVE GELDİĞİ 1 YILI DEĞERLENDİRDİ

Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir, düzenlediği basın toplantısı ile görevde olduğu bir yıllık süreci değerlendirdi. Bedir, ?130 Milyon olan borcumuzu, 100 Milyon´a düşürdük´ dedi.

TFF Süper Lig´de ilk yarı sona erdi. Kayserispor, ilk yarıyı topladığı 30 puanla 5.sırada tamamladı. Geride kalan sezonun devre arasında göreve gelen Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir, görevde olduğu bir yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda kulübün borsaya açılmasından tutunda yapılan ödemeler ve transferler konusunda net açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının başında kurulan iktisadi işletme hakkında bilgi veren Başkan Erol Bedir, kulübün borsaya açılması gerektiğini belirterek şöyle dedi: ?Büyük bütçeli kulüplerin en önemli gelir kaynağı, sermaye piyasasına açılmalarıdır. İktisadi işletmelerini kurarlar, piyasaya açılırlar ve kontrolün kendilerinde kalması şartıyla hisse senetlerini dağıtırlar. Oradan elde ettikleri gelirlerle, yıkılmaz ve yenilmez armada olurlar. Bunun örnekleri Türkiye´de de var. Yabancı ülkelerde de var. Bu durumun kafamızın bir köşesinde mutlaka olması gerekiyor.?

Kulübün borçlarını da açıklayan Başkan Erol Bedir, şunları kaydetti: ?Göreve geldiğimiz günden bu yana ne oldu? 2017´nin 1.ayından itibaren konuşuyorum. 131 Milyon borcumuz vardı. Banka kredisini özellikle söyleyeceğim. Bunun nedeni, çarpıcı bir durum çıkacak ortaya. 130 Milyon´un 18 Milyon´u banka kredisi, geriye kalanı da çeşitli borçlardır. Bununla mücadele edildi ve bir takım sıkıntılar çekildi. Ödemeler yapıldı ve ödemeler sonucunda, 83 Milyon borcu ödedik. 20 Milyonu´nu geride kalan sezonda aldığımız ekstra sponsorlar karşıladı. Şuan itibariyle banka kredimiz 50 Milyon´a yükseldi. Bugün geldiğimiz noktada, sezon sona erdiğinde, toplam borcumuz 100 Milyon Türk Lirası olacak.?

Tesis yapılanması hakkında da açıklamalarda bulunan Erol Bedir, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ?İdeal olmamak ile birlikte, şunu söylemek istiyorum; bugün alt yapıya önem veren 3 takımdan biri Kayserispor´dur. Tesisimizin sol tarafında 4 tane yeni saha yapmayı planlıyoruz. A takımın imkânları neyse, alt yapıda o şekilde olacak. Bunları yapmayı planlıyoruz ve bunlar yeni yeni masraf kapıları olacak. Projeleri bitti ve yapım aşamasına geldi. Bunların hepsini yapmayı düşünüyoruz. Taşıma suyu ile değirmenin dönemeyeceğini biliyoruz. Çok ciddi çalışmalarımız olacak.?

Canberk´in takımdan ayrıldığı ve Bia´ya da kendine kulüp bulmasını isteyeceklerinin altını çizen Başkan Erol Bedir, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: ?Bir yabancı oyuncunun ayrılması gerekiyor. Kaldı ki yabancı kontenjanını boşaltamazsanız oyuncu alamazsınız. Kim diye sorduğumuz da, önümüze kanatta istediği verimi alamadığı orta alanda da oynatamadığı Bia´dan vazgeçti. Bia´yı gönderdikten sonra da yerine bir yabancı alma düşüncesi hasıl oldu. Onun dışındaki alternatifleri yerlilerden sağlamaya çalışacağız.?

 

Haber: Mustafa Gürbüz



Kayserispor'a para cezası var

Arslan, bulgaristan’da ülkemizi temsil edecek

Kayserispor’un 34 ve 35. hafta maç programı

Talasgücü hopa maçına hazır

33. haftanın hakemleri açıklandı

Trabzon hazırlıkları tamam

Kayserispor - Trabzonspor maçını Çağdaş Altay yönetecek

34 ve 35. Hafta maç programı belli oldu

Kocasinanlı sporcular yine zirvede

Trabzon hazırlıklarında sona gelindi

Çiğdem kiraz şahin’e milli görev

Salon Sporları Merkezi ile sporcuların hayatına dokunacak

Kayserili okçudan altın madalya

Kayserispor'da Jeanvier ameliyat oldu

Spor a.ş’den 23 nisan’a özel turnuva

Kayseri’de ragbi heyecanı