MİMAR SİNAN MÜZESİ PANEL KONUSU OLDU

MİMAR SİNAN MÜZESİ PANEL KONUSU OLDU

Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Kayseri Şubesince  ortaklaşa tertiplenen ‘Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlık Merkezi Ulusal Mimari Projesi’ yarışması üzerine bir panel gerçekleştirildi. Panelde yarışmayı kazanan eser sahipleri sunum yapıp projeler hakkında bilgiler verdiler.

TMMOB Mimarlar Odası Kayseri Şubesi tarafından Erciyes Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Turgut Cansever Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Güncel Mimarlık Tartışmaları: Yarışmalar’ konulu panele, jüri üyeleri, Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er, mimarların ve öğrencilerin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, Etüt ve Projeler Daire Başkanı Ahmet Şeref Bahçecioğlu da katıldı.                               

Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Kayseri Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlık Merkezi Ulusal Mimari Projesi’nin kazananları da proje sunumları ile katıldığı panelde jüri başkanlığı yapan Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu ve jüri üyeleri de yer aldı.

Panelde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman “Nitelikli yapı üretmenin veya özel tasarımların ne kadar değerli olduğunun farkındayım” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü. “ Biz Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak hep bu yolda ilerlemeye çalışıyoruz. Mümkün olan en doğru lokasyona doğru yapıyı, ihtiyaçları da sürdürülebilir şekilde oluşturmaya çalışıyoruz. Bunda da mimar arkadaşlarımızla sürekli beraberiz”                                                                                 

Panelde, Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Murat Sönmez ve Hakan Özkan konuşmacı olarak katıldı. Panelde yarışmayı kazanan eser sahipleri, proje sunumları yaparak, projeler hakkında bilgiler verdi.                                                                                   

Panel sonunda Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, yarışmanın jüri başkanlığını yapan Prof. Dr. Nur Urfalıoğlu’na çiçek ve plaket takdim etti.  Ayrıca düzenlenen panelde, Başkan Büyükkılıç’ın danışman jüri üyesi ‘Mimar Sinan Müzesi ve Mimarlık Merkezi Ulusal Mimari Projesi Yarışması’nda kazanan eserler sergilenirken, yarışmada dereceye girenlere de ödülleri verildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü