MİMARİ DEHASI SİNAN DOĞDUĞU TOPRAKLARDA ANILDI.

MİMARİ DEHASI SİNAN DOĞDUĞU TOPRAKLARDA ANILDI.

Büyükşehir Belediyesi mehter takımı ve halk oyunları gösterisi ile başlayan törende Çorum Alaca Ortaokulu öğrencisi Ayşe Karabacak, Mimar Sinan için kaleme aldığı mektubu okudu. Tören, öğrenciler tarafından okunan şiirlerle devam ederken törenin sonunda

Programda kısa bir konuşma yapan KAYSİNKOM Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ, Mimar Sinan'ın yaptığı çalışmalarla ve verdiği eserlerle tüm dünyaya örnek olduğunu vurgulayarak  büyük ustanın adına yaraşır bir şekilde anılması için büyük gayret sarf ettiklerini ifade etti. Yapılan etkinlikler ve çalışmalarla Mimar Sinan'ı yaşatmaya devam ettiklerini kaydeden Altuntuğ, KAYSİNKOM hakkında da bilgiler verdi.
"Mimar Sinan Günleri" etkinliklerinin  akşam  saatlerinde  Tuluyhan Uğurlu'nun Kültür Sanat Merkezi'nde vereceği piyano resitali ile devam edeceğini dile getiren Altuntuğ, bu muhteşem konsere tüm Kayserilileri davet etti.
Vali Vekili İbrahim Halil Çomaktekin’ de aradan yüzyıllar geçmesine rağmen Mimar Sinan'ın farklı şehirlerde ve farklı ülkelerdeki yüzlerce eserinin hala dimdik ayakta durduğuna vurgu yaparak Mimar Sinan'ın Türk ve dünya mimarisindeki önemine dikkat çekti…
Ağırnas Belediye Başkanı İsmail Mete ise "Mimar Sinan Günleri" etkinliğinin Cumhurbaşkanlığı'nın himayesine alındığını, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin özel gayretleriyle de çok daha başarılı programlar yapıldığını hatırlatarak Mimar Sinan'ın anısının yaşatılması için yürütülen tüm çalışmalara destek olan herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Mimar Sinan konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.


1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı