MİMARSİNAN´I ANMA VE EVLİYALAR GÜNÜ

MİMARSİNAN´I ANMA VE EVLİYALAR GÜNÜ

ANMA PROGRAMINA 10 BİN KİŞİ KATILDI

Melikgazi Belediyesince 7.si, düzenlenen Mimarsinan´ı Anma ve Evliyalar Günü, Mimarsinan Evliyalar Bölgesinde yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Etkinliğe Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız´da katıldı. Anma etkinliğinde ayrıca vatandaşlara 50 kazanda pişirilen etli bulgur pilavı ikram edildi.
Programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız´ın yanı sıra , Vali Orhan Düzgün, Kayseri Ak Parti Milletvekili Hava Talay Çalış, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Ak Parti il Başkanı H.Cahit Özden, Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Başkan yardımcıları, Meclis üyeleri, Daire Müdürleri muhtarlar ve kalabalık bir vatandaşlar topluluğu katıldı.
50 kazanda, 80 kişilik bir ekip tarafından Sabah saat 04:00´de başlayan ve yaklaşık 8 saatlik bir çalışma ile hazırlanan etli bulgur pilavı için 3.500 kg bulgur, 2.500 kg et, 500 litre Zeytinyağı, 500 kg Tereyağı,300 kg salça, 250 kg toz biber, 250 kg yaprak biber, 200 kg tuz ve 10 ton odun kullanıldı. Ayrıca 15.000 adet ayran ve 15.000 adet su da anma gününe gelen katılımcılara ikram edildi.
Şehir içi ve dışından yaklaşık 10.000´e yakın kişinin katıldığı ve bir şenlik havası içerisinde kutlanan programda, evliyaların mezarları başında dualar ile anıldığını, İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi korosu ve Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının verdiği konserlerin katılımcılar tarafından ilgili ile izlendiği belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ?50 kazanda pişirilen bulgur pilavı her kazanın 1000´er kişilik olması ile yaklaşık olarak 50.000 kişiye yetecek şekilde pişirildi. Diyerek şöyle konuştu.
Vatandaşlarımız, Allah dostlarının, evliyaların himmeti ile şifalı olduğuna inanılan pilavı afiyetle yediler. Huzur içerisinde nice evliyalar gününe erişmesi, birliğimize, beraberliğimize, kardeşlik ve dayanışmamıza vesile olmasını temenni ediyoruz. Bugün ayrıca Babalar Günü, bütün babaların Babalar Gününü de bu vesile ile kutluyorum.? dedi.
Milletvekili Hava Talay Çalış´da Mimarsinan´ın eserleri hakkında bilgiler verdi.
Vali Orhan Düzgün´de konuşmasında bu tür etkinliklerin birlik berberlik için önemli olduğuna vurGu yaptı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Evliyalar Şenliği´nde yaptığı açıklamada, gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Yıldız, seçimin ardından Türkiye´nin büyümesini kesintiye uğratmayacak yapı içerisinde bulunulması gerektiğini söyleyerek, Bizim mutlaka Türkiye´nin kalkınmasını, büyümesini kesintiye uğratmayacak yapı içerisinde bulunmamız lazım. Gerek Kayseri´nin gerekse Türkiye´mizin büyümesi hiçbir gerekçeyle kesintiye uğramaması lazım. O yüzden her birimiz el birliği ile bu konuda çalışmaları yapmaya devam edecektir" dedi.
Viladimir Putin ile görüşmelerini değerlendiren Bakan Yıldız, "Sayın cumhurbaşkanımızın refakatinde bir önceki gün Sayın Aliyev ile Türkmenistan Devlet Başkanı Ahmedov ile dün de Sayın Putin ile görüşmelerde bulunduk. Görüşmelerde tabi enerji temel başlıklardan bir tanesi. Önümüzdeki günlerde gene enerji sektörü ile alakalı önemli projelere imza atma aşamasına gelmek istiyoruz. Rusya Federasyonu Türkiye için, Türkiye Rusya Federasyonu için vazgeçilmez iki ülkedir. Sayın Putin ile görüşmelerde bu tür vurgulara ve bir kısım projelere hep beraber değinildi. Gayet güzel bir görüşme geçti. Özümüzdeki haftalar içerisinde gelişmeleri hep beraber izleyeceğiz inşallah" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından vatandaşlara etli bulgur pilavı ikramı yapıdı.



Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı