MİNİK BEYİNLER BİLGİSAYARA TUTSAK

MİNİK BEYİNLER BİLGİSAYARA TUTSAK

UZUN SÜRELİ BİLGİSAYAR ÇOCUKLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte tatili sıkılmadan geçirmek isteyen çocuklar kendilerinin bilgisayar başında buluyorlar. Peki günlerinin büyük bir kısmını bilgisayar başında geçiren minik beyinlerin adeta radyasyon kaynağı olan monitörler karşısında nasıl etkilendiklerini hiç düşündük mü? Şayet cevabınız hayır ise lütfen haberimize kulak verin.
Bilgisayar oyunları eskiden sadece eğlence için oynanan zararsız bir oyundu. Ancak günümüzde ciddi işler haline geldi ve büyük bir kesimini çocukların oluşturduğu; çoğu insan tarafından bağımlılık düzeyinin üstünde denecek kadar insanları kendine mahkum eden bilgisayarlar tehlike saçmaya başladı.
Uzmanlar evde hiçbir iş yapmadan tüm zamanını bilgisayar da oyun oynayarak harcayan çocukların ilerde akademik başarılarının oldukça düşük seviyede olduğunu ve çocukları yalnızlığa ittiğine dikkat çekip anne babaları uyarıyorlar?
Çok fazla bilgisayar oyunu oynayan çocuklara saldırgan duygu ve düşüncelerin hakim olduğunu belirten ERÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uzmanı Mustafa ATAK bilgisayar oyunlarının çocuklara aşırı derecede bağımlılık aşılarken minik beyinlerde görev ve sorumluluk bilincini aksattığını bunun yanı sıra toplumdan da soyut bir birey olarak yetiştiğini belirterek anne ? babalara dikkatli olmaları konusunda uyarıyor?
ATAK; bütün bunların yanı sıra aşırı zaman kaybı ve teknolojik bağımlılığa neden olan bilgisayar oyunlarının göz, bel ve sırt ağrılarına neden olduğu, yaydıkları radyasyonla minik yürekleri zehirlerken, çocuklarda okuma alışkanlığını da yok ettiğinin altını çiziyorlar..
Öte yandan; Avustralya´da gerçekleştirilen ?Sosyal Medya? anketinin sonuçlarına göre Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde çok vakit geçirenler depresyona giriyor. Avustralya´da bulunan Flinders Üniversitesi Psikoloji bölümünün genç kızlar üzerinde gerçekleştirdiği ?sosyal medya? konulu anketin sonuçlarına göre Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde çok fazla vakit geçiren 1000 genç kızın %40´ının vücutlarından memnun olmadığı ve kilo almaktan korktuğu ortaya çıktı. Çalışmayı yürüten uzmanlar sosyal medyayla ilişkisi yoğun olan genç kızların depresyona girdiğini belirterek Sonuçlara bakıldığında internette ve özellikle sosyal medyada çok vakit geçiren ergenler bir süre sonra öz güvenlerini yitiriyor ve depresyona diğer insanlara göre daha meyilli oluyor.? Değerlendirmesinde bulunuyorlar?



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı