MİNİKLERDEN EN ANLAMLI PROJE

MİNİKLERDEN EN ANLAMLI PROJE

- Talas Yavruvatan Ana Okulu öğrencileri, çevre duyarlılığına dikkat çekmek için Atıklar Geri Dönsün Çevremizin Yüzü Gülsün Projesi başlattı. Projeyle çevredeki plastik, kağıt, kapak gibi atıkları toplayan minikleri tebrik eden Talas Belediye Başkanı Rifa

Yavruvatan Ana Okulu Müdürü Leyla Kılıç, sınıf öğretmeni Aysun Demiryürek ve öğrenciler, projelerinin tanıtımı için Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'ı ziyaret etti. Meclis salonunda gerçekleşen ziyarette sınıf öğretmeni Aysun Demiryürek, proje hakkında bilgiler verdi. Demiryürek, “Bu, 23 ülkede uygulanan çocuklarda çevre bilincini uyandıran uluslararası bir proje. Biz de iki yıl boyunca çevresel atıkları toplayıp yeşil bayrak alacağız.” dedi.

Okul Müdürü Leyla Kılıç, kendilerine atıklar geri dönsün, çevrenin yüzü gülsün şeklinde bir ilke edindiklerini belirterek, 2 yıl sürecek çalışmanın ardından enerji ve su gibi konularda tasarrufa geçeceklerini söyledi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, öğrenci ve öğretmenleri hazırladıkları bu projeden dolayı tebrik ederken, belediye çalışmalarında en çok zorlandıkları konuların başında çevreye duyarlılık geldiğini anlattı. Temizlemenin değil, kirletmemenin önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, “Temizlediğimize bedel ödüyoruz. Ödenen bedel belediyenin bütçesi olmakla beraber, vatandaşımızın cebinden çıkan vergilerdir, devletimizin bütçesinden çıkan kaynaktır. Okullarda çocuklara daha anaokulu yaşlarında çevre bilincini aşılamak çevremizin geleceği açısından güvence oluşturacaktır. İnancında temizliğin çok önemi olan bir millet olarak çevremizi kirletmemeliyiz. İlçemiz gerçekten çok temiz. Ama daha iyi olmalıyız. Çevreyi temizlemeye ayıracağımız bedeli çocuklarımızın geleceğine veya başka ihtiyaçlara kullanmalıyız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Yıldırım, miniklerin sorularını da yanıtladı. Bir öğrencinin “Siz neden belediyeci oldunuz?” sorusuna Başkan Yıldırım gülerek, “O kadar zor bir soru ki; çocuk padişaha soru sormuş. Padişah bile cevap vermekte zorlanmış. Talasımız daha güzel, daha temiz olsun diye belediyeci oldum” şeklinde esprili cevap verdi. Cevabın ardından minikler Başkan Yıldırım'ı alkışladı.

Ziyaretin sonunda Başkan Yıldırım, minik öğrencilere kırtasiye seti hediye etti.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor