MİNİKLERE YÜREKLERE OKUL SÜTÜ VE KURU ÜZÜM

MİNİKLERE YÜREKLERE OKUL SÜTÜ VE KURU ÜZÜM

İL GENELİNDE 501 OKULDA DAĞITIM BAŞLADI ?

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince Kayseri´de anaokulu ve ilkokul öğrencilerine süt ve kuru üzüm dağıtımına başlandı. İl genelinde 501 okulda dönem sonuna kadar haftada üç gün olmak üzere gerçekleştirilecek olan dağıtım için İl Milli Eğitim Müdürlünce Mustafa Özdal İlkokulunda tören düzenlendi?
Mustafa Özdal İlkokulunda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Tarım İl Müdürü Özkan Kayacan´da iştirak ederek minik yüreklerin sevincini paylaştılar? GÖRÜNTÜ - SESLİ
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ? Okul sütü ilimiz genelinde resmi ve özel anaokulu uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine yönelik olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren haftada üç gün olmak suretiyle, okul üzümü haftada iki gün süreyle toplam 501 okulda dağıtılacaktır? diyerek şöyle konuştu. ?Yaklaşık 6 yıldır devletimiz süt dağıtımına devam ediyor. Bu yıl da devam ediyor. Ayrıca geçen yıldan başlayan kuru üzüm yine öğrencilerimizin sağlıklı beslenmeleri için süt alışkanlığını, süt ürünleri tüketiminin sağlanması amacıyla devletimiz böyle bir uygulama yaptı. Tüm anaokullarımızda, ana sınıflarımızda ve ilkokullarımızda toplam 104 bin 590 öğrenciye 5 milyon 647 bin 860 paket süt dağıtımı yapılacak. Yine 104 bin 590 öğrenciye 3 milyon 717 bin 756 paket de kuru üzüm dağıtılacak. Bu şekilde öğrencilerimizin sağlıklı beslenmeleri için devletimizin böyle bir çalışması var. biz de bugün böyle bir güzel günde çocuklarımızla beraber olmayı düşündük" dedi. Programa katılan Vali Yardımcısı Baha Başçelik ise öğrencilerin sağlık ve başarılarının düşünülerek böyle bir uygulama gerçekleştirildiğini kaydederek, "Devletimize, hükümetimize teşekkür ediyorum. Ülkemiz aynı zamanda tarım ülkesi. Milli ürünlerimizi, değerlerimizi gene kendi vatandaşlarımıza sunmuş oluyoruz. öğrencilerimizin hem başarılarını hem de sağlığını düşünerek böyle bir proje başlatılmış. Emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum?
Etkinliğe iştirak eden bir diğer önemli isim Vali Yardımcısı Baha Başçelik´de ?Ülkemiz tarım ülkesi, milli ürünlerimiz kendi vatandaşlarımıza sunmuş bulunmaktayız. Projeye emeği geçenlere teşekkür ediyorum? dedi.
Konuşmaların ardından minik öğrencilere süt dağıtımı gerçekleştirildi.
HABER :SÜLEYMAN ERDOĞAN



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”