KANDİL MESAJLARI

KANDİL MESAJLARI

GÜL BAHÇESİNE GİRENLER, GÜL OLMASADA GÜL GİBİ KOKARLAR

/resimler/2018-4/13/1652020992737.jpg

Başkan Çelik: ?Sadece madden değil manen de kalkınmalıyız?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Miraç Kandiliyle ilgili yayımladığı mesajında, toplumların değerlerinden taviz vermeden yaşaması gerektiğini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Miraç Gecesi gibi ulvi gecelerin rahmet ve berekete vesile olduğunu dile getirdi ve bu gecelerin en güzel şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Böyle gecelerin huzurun da kaynağı olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, ?Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa´nın miraca yükselerek Rabbimize vasıl olması gibi, bizlerin de gönül miracı ile rahmete ve bağışlanmaya vasıl olmasını tüm kalbimle diliyorum. Rabbim bizleri böyle gecelerin kıymetini bilenlerden eylesin? dedi.

Açıklamasında, insanlığın hızla maddiyata kaymasının olumsuzluklarına da vurgu yapan Başkan Mustafa Çelik, ?Sürekli zenginleşme ve sürekli silahlanma arzusunun dünyayı getirdiği nokta aşikardır. Bu nedenle sadece madden kalkınmaya değil manen kalkınmaya da önem verilmesi gerektiği kaçınılmazdır. Bu anlamda Türkiye´nin her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında olma tavrı değerlerimize ve inancımıza sıkı sıkıya bağlı olduğumuzun göstergesidir. Miraç Gecesi vesilesiyle tüm insanlığın manen de zenginleşmesini ve huzur bulmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Başta hemşehrilerimiz olmak üzere tüm Müslümanların Miraç Kandili´ni tebrik ediyor, insanlık için hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

/resimler/2018-4/13/1652250368171.jpg

Büyükkılıç´tan Miraç Kandili kutlama mesajı

Miraç Kandili´nin 13 Nisan Cuma akşamını 14 Nisan Cumartesi gününe bağlayan geceye olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç ?İslam âleminin heyecanla beklediği mübarek 2018 Miraç Kandili´ni hep beraber idrak edeceğiz? dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Miraç Kandili nedeniyle bir açıklama yaptı. Miraç Kandili ve içinde bulunulan üç ayların birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olması temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç şunları söyledi:

?Milli ve manevi günler insanları birbirlerine yaklaştıran ve kaynaştıran, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği önemli anlardır. Üç ayların başlangıcında idrak ettiğimiz Regaip Kandili´nin ardından feyiz ve bereketin arttığı bir başka mübarek gece olan Miraç Kandiline erişmenin sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Gönül dünyamızı kirleten duygulardan arınıp, sevgi ve kardeşlik hislerimizi güçlendirmek temennisiyle; bu kutlu gecenin, ülkemiz ve dünyaya barış getirmesini Cenabı Allah´tan niyaz ederim. Vatandaşlarımızın ve tüm İslam âleminin Cuma gününe denk gelen mübarek Miraç Kandili´ni en içten duygularımla tebrik ederim.?

Manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği bu kutsal gecede, yapılacak tüm duaların kabul olmasını dilediğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Miracın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, yüce mertebelere erişmenin var olduğunu sözlerine ekledi.

/resimler/2018-4/13/1652474274832.jpg 

Başkan Çolakbayrakdar´dan Miraç Kandili mesajı

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Çolakbayrakdar, mesajında ?Peygamber Efendimiz´in, Yaradan´ın huzuruna yükseldiği gece olan Miraç Kandili´nin tüm İslam Alemi´ne hayırlar getirmesini diliyorum? dedi.

Recep ayının 27´inci gecesine denk gelen Miraç Gecesi´nin insanlık için bir nevi kurtuluş olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, bu mübarek geceyi iyi değerlendirmek gerektiğini vurguladı. Yapılan ibadetlerin yanı sıra edilen duaların da büyük önem taşıdığını belirten Başkan Çolakbayrakdar, ?İçerisinde bulunduğumuz dönemde, İslam Alemi için birlik ve beraberlik her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Bu vesileyle dualarımızı; yalnız şahsımız için değil, kahraman Türk ordumuz başta olmak üzere ailemiz, şehrimiz, ülkemiz, İslam Alemi ve tüm insanlık için etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Miraç Kandili´ nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini diler, aziz milletimizin ve bütün İslam aleminin Miraç Kandili´ni kutlarım? ifadelerini kullandı.

/resimler/2018-4/13/1653083650263.jpg

İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu: "Kandil gecelerini fırsat olarak değerlendirmeliyiz"

Kayseri İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu, Miraç Kandili dolayısı ile yaptığı açıklamada; "Bu tür geceleri ganimet bilmeliyiz, altın birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz" dedi.

Miraç gecesinin İslam tarihinde ayrı bir önemi olduğunu; peygamber efendimizin Cenabı Hakka olan yolculuğundan müjdelerle döndüğünü ifade eden Topçu açıklamasında; "Recep ayının 27. gecesi yani 13 Nisan Cuma gününü cumartesi gününe bağlayan gece itibariyle Miraç Kandilini inşallah idrak edeceğiz. Miraç gecesinin 1439. senei devriyesini idrak etmiş oluyoruz. İslam tarihinde Miraç gecesinin ayrı bir önemi vardır. Bugün kılmış olduğumuz 5 vakit namazın başladığı gündür. Ancak Miraç gecesi ile ilgili şunları bilmemizde fayda vardır. Bildiğimiz gibi peygamber efendimiz Mekke´de müşrikler tarafından birçok cefaya maruz kaldılar. Herhalde bütün bu olayların ardından Cenabı Hak peygamberimizi teselli edecek ki ardından Miraç hadisesi meydana geldi. Hicretten bir yıl kadar önce bu hadise gerçekleşmiş oldu. İsra dediğimizde peygamberimizin Kabei muazzamadan bugünkü Mescid-i Aksa´ya yürütülmesi, gece yürüyüşü olarak anlaşılmaktadır. Mescid-i Aksa´dan da Cenabı Hak´kın katına olan yolculuğa ?Miraç´ diyoruz. Özellikle İsra hadisesi yüce Kuranı Kerim´de geçmektedir. Miraç gecesi böyle anlamlı bir gecedir. Cenabı Hak´kın o gece 5 vakit namazı farz kıldığını biliyoruz, hediye olarak Bakara Suresi´nin iki ayetini gönderdiğini biliyoruz. Yine Allah´a eş koşmayan herkesin cennete gireceği müjdesiyle peygamberimizin döndüğünü biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Müslümanların bu tür geceleri birer ganimet olarak bilmesi ve altın birer fırsat olarak değerlendirmesi gerektiğinin altını çizen İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu sözlerini şöyle sürdürdü;

"Elbette ki bu tür gecelere has bir ibadet şekli olmamakla birlikte tüm dünya Müslümanları açısından anlamlı bir gecedir. O halde biz de bu tür geceleri ganimet bilmeliyiz, altın birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu günümüze kadar geçirmiş olduğumuz zaman dilimini muhasebe etmeliyiz. O kadar yanlışlarımız, günahlarımız var ki; bütün bunlar için tövbe yapmalıyız. Yapmış olduğumuz yanlışlara pişman olmalıyız, bir daha yapmamaya söz vermeliyiz. Bol bol Kuranı Kerim okumalıyız."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"