MISIR`DAKİ İDAM KARARI DEVELİ`DE PROTESTO EDİLDİ

MISIR`DAKİ İDAM KARARI DEVELİ`DE PROTESTO EDİLDİ

Develi`de Memur Sen tarafından organize edilen programda Mısır`daki 529 idam kararı protesto edildi.

Memur-Sen adına basın açıklaması yapan Ali Aslan, "Bildiğiniz gibi Mısır`ın demokrasiyle tanışmasını sağlayan serbest seçimlerde halkın yüzde 52 sinin oyunu alan Muhammed Mursi seçildği günden 3 Temmuz darbesine kadar geçen süreçte dikta döneminin fiili ve hukuki kalıntılarıyla boğuşmuştu. Mısır`ı özgürlükle demokrasiyle ve kendi değerleriyle buluşturma adına verdiği bu büyük mücadelenin ardından Mursi,dikta rejimden miras kalan askeri ve yargı büroksasisinin mücadelesine maruz kaldı.İçinde siyonist işgalci ve terörist devlet İsrail, ABD, AB ve körfez diktatöryasının da yer aldığı uluslararası konsorsiyumun desteğiyle gerçekleştirilen darbeyle Mursi yönetimden uzaklaştırıldı ve hapse atıldı" dedi.
Aslan, "Bugün Mısır`da darbecilerin yargı tiyatrosunda aldığı kararı protesto etmek 529 masum kardeşimize sahip çıkmak için buradayız. İdamları durdurmak 529 Mısırlı mazlum adına ses vermesi için insanlığın vicdanına seslenmek için buradayız. Özgürlük ateşiyle yola çıkan 529 kardeşimizin boynuna ölüm düğümü atmak için dar ağaçlarını özgürlük meşalesiyle yakmak için buradayız.
Bizim için Mısırdaki darbeci düzenin idam kararları hükümsüzdür. Katil Sisi Mısır halkına hesap vermelidir. Ey insanlık Mısır da insanlık idam ediliyor.Susma Ey insanlık,Mısırda insanlık öldürülüyor. Uyan Dünya. Diren insanlık. Mısırda insanlık asılıyor. Artık yeter de seyretme. Küresel adalet için insanlığın ölmemesi için, insanı ve insanlığı yaşatmak için özgürlük meşalenle dar ağaçlarını yak. İdamları durdur. Kukla rejimlerin ve darbecilerin iktidarına son ver" diye konuştu.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti