MKYK´DA 3 KAYSERİLİ

MKYK´DA 3 KAYSERİLİ

AK PARTİ OLAĞANÜSTÜ KONGRESİNİ YAPTI.MKYK BELİRLENDİ.ŞİMDİ GÖZLER KABİNE,MYK VE MECLİS YÖNETİMİNDE

AK Parti Olağanüstü kongresi yapıldı. İzmir Milletvekili Binali Yıldırım´ın genel başkan seçildiği kongrede 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da(MKYK) belirlendi. MKYK´da Kayserili Yaşar Karayel ve Burhan Kuzu yerini korurken, geçtiğimiz seçimlerde şehrimizden aday adayı olan Ayhan Ogan da liste yer aldı. Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de MKYK´nın yedek listesinde yer aldı.
Şimdi gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın 65. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım´a çevrildi. Kabine´de Mustafa Elitaş ve Mehmet Özhaseki´den birinin yer almasına kesin gözle bakılıyor. Özhaseki´nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı halinde, Elitaş´ın Meclis Başkanvekili veya Grup başkanvekilliği görevine getirileceği söyleniyor?
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) olağanüstü genel kurulunu yaptı.Kayseri´den İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik başkanlığındaki çok sayıda delege ile gençlik ve kadın kollarından da yüzlerce partili kongreye katıldı.
Kayseri Gençlik Kollarının astığı, ?Siz meseleyi koltuk meselesi mi sanıyorsunuz? şeklindeki pankartı salonda oldukça dikkat çekti ve haber kanallarında gün boyunca yer aldı?
Tek adayla gidilen genel kurulda Başbakan Ahmet Davutoğlu duygusal bir veda konuşması yaparken,yeni genel başkan Binali Yıldırım ise uyum ve törörli mücadelenin altını çizdi.Yıldırım genel başkan seçildikten bir süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 65. Hükümeti kurmakla görevlendirildi?
12 Eylül´de yapılan olağan genel kurulda 50 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu(MKYK) da Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki,İstanbul milletvekili olan Kayserili Burhan Kuzu ve Kayseri eski Milletvekili Yaşar Karayel yer almıştı. Özhaseki daha sonra MKYK toplantısında Merkez Yürütme Kurulu´na seçilmiş ve yaklaşık 8 aydır da yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.
AK Parti MKYK´nda Kayseri´den üç isim yer aldı? Kayseri Eski Milletvekili Yaşar karayel koltuğunu korurken,aslen Kayserili olan İstanbul milletvekili Burhan Kuzu´da MKYK üyeliği görevini sürdürdü.7 Haziran seçimlerinde AK Parti´den aday adayı olan Felahiyeli Ayhan Oğan´da MKYK giren isimler arasında yer aldı.Kayseri Milletvekili Hülya Nergis´e de MKYK yedek listesinin 13. Sırasında yer verildi?
Merkez karar ve Yönetim Kurulu´nun önümüzdeki iki gün içerisinde toplanarak Merkez Yönetim Kurulu´nu (MYK) belirlemesi bekleniyor. Özhaseki´nin boşalttığı Yerel Yönetimler Başkanlığı´na İstanbul Milletvekili Pendik Eski Belediye Başkanı Erol Kaya´nın geçtirilmesi bekleniyor.
Bu arada gözler yeni başbakan ve yeni Kabine´ye çevrildi. Kayseri Milletvekilleri Mustafa Elitaş ve Mehmet Özhaseki´den birinin 65. Hükümette yer almasına kesin gözle bakılıyor.AK Parti kulislerinde Özhaseki´nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na getirileceği,Mustafa Elitaş´ın ise Meclis´e kaydırılacağı söyleniyor.Yaklaşık 7 aydır başarılı bir bakanlık dönemi geçiren Elitaş´ın koltuğunu selefi Nihat Zeybekçi´ye bırakacağı söyleniyor?Bu arada TBMM´nin yoğun bir çalışma dönemi içerisinde bulunması nedeniyle daha önce yaklaşık 8 yıl süreyle grup başkanvekilliğini başarılı bir şekilde yürüten Mustafa Elitaş´ın da büyük ihtimal grup başkanvekilliğine,düşük ihtimal olarak ise meclis başkanvekilliğine kaydırılacağı söyleniyor.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı