MMO ŞUBE BAŞKANI FENER´DEN

MMO ŞUBE BAŞKANI FENER´DEN

KAY-GURUP´A NEZAKET ZİYARETİ?

   Makine Mühendisler Odası Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener medya gurubumuza nezaket ziyaretine bulundu? Ziyarette konuşan Şube başkanı Fener 2016 yılında hayata geçirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verip, 2017 yılı için planladıkları faaliyetleri aktardı?
Makine Mühendisler Odası Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener medya gurubumuza nezaket ziyaretine bulundu? Kay- Gurup Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya tarafından ağırlanan Fener ve beraberindekiler çalışmalarının kamuoyuna duyurulmasında gösterilen destekten dolayı şükranlarını dile getirip, 2016 yılında hayata geçirilen çalışmaları değerlendirdiler?.
Kay ? Grup ?a bağlı olarak yayın yapan medya organlarının MMO Kayseri Şubesi´nin çalışmalarına gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Şube Başkanı Fener sözlerini şöyle sürdürdü??2016 yılını tamamladık. 2017 yılında da hizmete devam ediyoruz.2016 yılı bizim için çok verimli geçti? Makine Mühendisleri olarak,rutince yapmış olduğumuz çalışmalar vardı? Kamusal hizmetleri noktasında ve üye hizmetleri noktasında,bunları aksatmadan devam ettik? Bu hizmetlerimizi yıl içerisinde Yönetim Kurulu´nun da olağan üstü katkılarıyla genişletme anlayışı içerisinde olup, bildiğiniz üzere gerek kamuda gerekse vatandaşların eğitimi konusunda çok değişik faaliyetlerimiz var? Bu noktada merkezi hizmetler , mesleki yeterlilik kurumu kapsamında yeni hizmet alanları oluşturduk? Belgelendirme ve sınav yapma noktasında makine mühendisleri odasında alt yapımızı tamamladık. Uygulamalı eğitim merkezi açtık. Bu kapsamda toplam da 8 konuyla ilgili MYKY´a başvurumuzu yaptık ve hız kesmeden şuanda da belgelendirme süreci içerisinde de devam ediyoruz. 2016 yılı genel olarak verimli geçti,ama birtakımda olumsuzluklarda vardı. Ülkemizin genel sıkıntıları yaşadığı, sıkıntılardan dolayı sanayimizde daralmalar söz konusu? Son dönem içerisindeki meslektaşlarımızın sayısında çok ciddi bir artış var. Bu noktada arz talep istihdam olanakları dikkate alındığında karşılamanın ötesinde arzın ötesinde talebin ötesinde çok yüksek oranlarda bir arz söz konusu oldu. Bunun olumsuz yaklaşımlarında neticelerinde çok fazlasıyla sık görülmeye başlandı,meslektaşlarımızın özlük hakkında kayıplar yaşandı,işsizlık problemimiz bu meslekte çok nadir görülen bir hadisydi ama son zamanlarda bunlarda görülmeye başlandı,elbette biz buralarda bu meslektaşlarımızın problemi çözülmesi noktasında gayret sarfetmekteyiz yani bizim amacımızda bu görevimizde bu,yıllardır olduğu gibi makine mühendisleri kayseri şubesi olarak meslek ve meslektaş odaklı Ülkesine ve üyesine hizmet etme anlayışıyla hareket ettik,bu problemlerin büyük çoğunluğunu kısmende olsa çözüme kavuşturma noktasında emekte sarfettik başarılı olduğumuz alanlarda var,ama genel olarak sorumluluğumuz ve gücümüz kabiliyetimizin ulaşamadığı noktalarda söz konusu,ama genel olarak baktığımızda çok verimli bir dönem geçirdik yine yatırım yapma şansımız oldu,biraz önce ifade ettiğim gibi İlimizde uygulamalı eğitim merkezi açtık,bize bağlı 5 tane ilimiz var temsilci ilimiz oranın fiziki şartlarını iyileştirme noktasında ciddi çalışmalarımız oldu,Erzincan temsilcimizin yeni 500 m2´lik yeni hizmet binasına kavuştuk her türlü donanımlarını yapma şansımız oldu?
HABER: U. ALTUNER



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor