MMO ŞUBE BAŞKANI AKSOY BACA TEMİZLİĞİ KONUSUNDA UYARDI

MMO ŞUBE BAŞKANI AKSOY BACA TEMİZLİĞİ KONUSUNDA UYARDI

“BACA TEMİZLİĞİ GİDERİ GAZ TASARRUFU OLARAK GERİ DÖNER”

Adım adım kara kışa yaklaşırken Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy haber ekibimiz aracılığı ile ilimiz sakinlerini uyararak gerek karbonmonoksit zehirlenmeleri, gerek ise gaz faturalarını düşürmek için vakit geçirilmeden baca temizliğinin yapılmasını tavsiye etti.

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy haber ekibimiz aracılığı ile yaptığı uyarıda kar yağıp, kara kış başlamadan baca temizliğinin yaptırılması uyarısında bulunarak şunları kaydetti “İç Anadolu ciddi anlamda kış mevsimini geçiren bir bölgedir. Kömür çok fazla kalmadı, tamamen doğalgaza geçmiş durumdayız ama kömürlü sobalardan başlayalım. Sobayı nasıl yakarsınız, ne zaman yakmanız gerekiyor öncelikle bunun bilinmesi gerekiyor. Bir soba yakılacaksa öncelikle kömür koyduğunuz da tutuşturmasının üstten yapılması gerekiyor. Sobanın çok aşırı doldurulmaması gerekiyor. Lodos estiği an kömürlü sobaların yanmaması gerekiyor. Ters bir tepki oluyor ve bacadan çıkacak gaz rüzgârla birlikte evin içerisine geliyor ve zehirlenmelere neden oluyor. Gece yatarken sobanın sönmesi gerekin ona da dikkat etmemiz gerekiyor. Soğuk bir memleketteyiz ama can güvenliği için de bunların yapılması gerekiyor. Kömür kalitesi çok önemli bu konuda. En önemlilerinden biri de hem doğalgaz hem de sobalı evlerde baca temizliğidir. Her yıl bu bacaların temizlenmesi bizim nefes aldığımız gibi sobanın da o bacadan nefes alması gerektiğini unutmamamız gerekiyor. Bunları yaptığımız zaman daha güvende olacağımızı söyleyebiliriz.”

MMO Şube Başkanı Aksoy sözlerinin sonunda baca temizliği gideri gaz tasarrufu olarak geri döneceğini vurgulayarak “Her sene bu baca temizliğinin yapılması gerekiyor. Birkaç yılda bir temizlenen bacalarda bize sorun yaratabilir. Doğalgazlı bacaların temizliğinin akrediteli kuruluşlar tarafından yapılması gerekiyor. Bina Enerji Performans Yönetmeliği yayınlandı. Burada binalardaki bacaların yılda bir defa muhakkak ve muhakkak baca temizliğinin yapılması gerekiyor. Bunu da idarelerin kontrol etmesi gerekiyor. Burada ki sorumluluk tamamen bina yöneticisine ve bina sahibine aittir. Biz hep şunu söylüyoruz. Binalarda çok ciddi sayıda insanlar oturuyor. Yapılan baca temizliği bakımından sonra vatandaşlara tasarruf olarak da geri dönüşü sağlanıyor. Vatandaşlarımız bu baca temizliklerini kesinlikle yaptırmasını söylüyoruz.” İfadesini kullandı.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi