MOBİLYA SEKTÖRÜ MERCEK ALTINA ALINDI

MOBİLYA SEKTÖRÜ MERCEK ALTINA ALINDI

NURSAÇAN ?7 MİLYAR DOLAR İHRACATI HAK EDEN BİR ŞEHİRİZ?

OSB başkanlığınca tertiplenen sektörel toplantıların bir yenisi daha gerçekleştirildi? Mobilya, ahşap ve tekstil alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcilerin ağırlandığı kahvaltılı toplantıda bir birinin tamlayıcısı olan söz konusu sektörler tek tek mercek altına alınarak ürün kalitesi ve ihracaat rakamlarının nasıl artırılabileceği istişare edildi? Toplantıda konuşan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ihracat rakamlarımızın düşük seviyede seyrettiğine vurgu yaparak ? Kayseri 7 milyar dolar ihracatı hak eden bir şehirdir; fakat 1 milyar 800 milyon dolarda kaldık. Bu rakamları arzu edilen seviyeye yükseltmek için hepimizin eteğimizdeki taşları dökmesi gerek? ifadesini kullandı?
Mobilya, ahşap ve tekstil alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcilerin ağırlandığı OSB Bölge Başkanlığınca gerçekleştirilen sektörel toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Organize Sanayi Bölgesi Yönetim kurulu Başkanı Tahir Nursaçan sözlerine ?15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine hepimiz karşı karşıya kaldık. 246 şehidimiz ve 2200 civarında gazimiz var. Onlar canlarını kanlarını gözlerini kırpmadan bu vatan için verdiler. Bize düşen vazife birlik ve beraberliktir? diyerek başladı?
Nursaçan sözlerinin devamında ? İnşallah bizde OSB olarak yeni Türkiye´nin değişimin öncüsü olmaya hep beraber devam edeceğiz. OSB´yi Liyakatın, birlikteliğin, kardeşliğin merkezi haline getireceğiz inşallah? Tabi bulunduğumuz coğrafya hastalıklara, sıkıntılara gebe bir konumdadır... Dünyada çifte standardı konuşanlar, insan haklarından bahsedenler konu 3 milyonluk Suriyeliye geldiği zaman, müslüman kanı aktığı zaman maalesef insan hakları da kalmıyor. Vicdan merhamette kalmıyor? ifadesini kullandı?
Nursaçan Kayseri Osb´nin ülke genelindeki ilk 5 arasına girdiğini vurgulayarak devam ettiği sözlerini şöyle sürdürdü? ?Bugün organize sanayimiz 3 milyon metrekare ile başlamış, şuanda 22 milyon metrekareyi geçmiştir. Türkiye´de 300 tane OSB var. Bunlar arasında ilk 5´in içerisinde bir Kayseri OSB var. 150 kilometre kendi içerisinde yolu var. Buradaki birçok dostumuz eski sanayiden organize sanayine gelmiştir. Eski sanayide 50-100 metrekarelik atölyelerde üretimimizi ve ticaretimizi yapabiliyorduk ama bugün meşakkatlerimiz arttı. Eskiden komşuluk kültürü vardı, şimdi rakip kültürü başladı. Bizim eskiye dönmemiz gerekiyor. Komşuluğumuzu, meslektaşlığımızı tecrübelerimizi paylaşmamız lazım. Hakikaten Biz çok ciddi bir tüketim toplumu olduk. Bizim üretim toplumum olmamız gerekiyor?
Nursaçan ilimizin ihracat rakamlarının düşük gerçekleşmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirirken de ? Kayseri 7 milyar dolar ihracatı hak eden bir şehir fakat 1 milyar 800 milyon dolarda kaldık diyerek bunun için hepimiz eteğimizdeki taşları dökmemiz gerekir? dedi ve ekledi? ?Birileri üç tarafı denizlerle çevreli 4 tarafı düşmanlarla çevrili vatanımızı gelişmesini niye istemiyorlar bugün neden bu kadar saldırı altındayız kendi içimizdeki insanları bize düşman haline getirmişler tabi baktığımız zaman okumayan bir toplum olduğumuzu görüyoruz OSB yönetimi ne yaptı diye baktığımız zaman Mehmet Akif Ersoy´un safahatını sizlerle buluşturduk. Okuyan sayısına baktığımızda sayı yine az Necip Fazıl Kısakürek´in çile´sini buluşturduk, Kayseri´li yazarımız Muhsin İlyas Subaşı´nın gül devrini arayan adam esirini sizlerle tanıştırdık. Şunu gururla övünçle söyleyebilirim ki Yavuz Sultan Selim´in divan´ı farsça bir eserdi biz bu eseri TC devletimizin tüm kütüphanelerinde tüm arşivlerine koyduk bunu paylaşmanın gururunu yaşıyoruz?
Başkan Nursaçan´ın açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam eden sektörel istişare toplantısında mobilya, ahşap ve tekstil alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileri ile bir birinin tamlayıcısı olan söz konusu sektörler tek tek mercek altına alınarak ürün kalitesi ve ihracaat rakamlarının nasıl artırılabileceği istişare edildi?
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları