MOBİLYANIN BAŞKENTİ,

MOBİLYANIN BAŞKENTİ,

ÜRETİM ÜSSÜ KAYSERİ´DİR

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Tuncay Sabuncu, tertiplenen kahvaltılı toplantıda Tertip Komitesi Başkanlığını gerçekleştirdiği 15. CNR İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı´nı değerlendirdi. Fuarı yaklaşık olarak 120 bin kişinin ziyarete ettiğini belirten Başkan Sabuncuoğlu ?Katılımcı firma ve ziyaretçi açısında son derce yoğun geçen fuarda 1 milyar doların üzerinde satış gerçekleşti? ifadesini kullandı.

Tertip Komitesi Başkanlığını gerçekleştirdiği 15. CNR İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı´nı değerlendirmek tertiplenen kahvaltılı toplantıda ilimiz medya mensupları ile bir araya gelen Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Tuncay Sabuncu, İMOB´un dünyadaki önemli fuarlardan olduğunu hatırlatıp; fuarı yaklaşık 120 bin kişinin ziyaret ettiğini, yabancı alım heyetlerinin fuara yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Başkan Sabuncu sözlerinin devamında Kayseri firmalarının fuarda en iyi şekilde temsil edildiğinin de altını çizerek  "Herkesin memnun olduğu sorunsuz bir fuar oldu. Yazılan sipariş fişleri ve görüşmeler esas alındığında yaklaşık 1 milyar doların üzerinde bir satış meydana geldi. Bu bizim için ciddi bir rakam. 2018 Türkiye geneli mobilya ihracatı 3 milyar 134 milyon dolar civarında. Türkiye´de mobilyanın başkenti, üretim üssü Kayseridir. Bu fuarda da Kayseri en iyi şekilde temsil edildi. Mobilya, Kayseri ekonomisi ve istihdamına direkt katkı yapıyor. Yan sanayisi de etkili. O açıdan İMOB fuarı Kayseri için iyi geçti. Fuarın etkisini 2019´da büyüme olarak göreceğiz. Zira 2018 yılında sektörde küçülme oldu. Daralmayı KDV indirim ile atlattık. 2019´da daha iyi günler bekliyoruz. 2019 bizim için canlanma yılı olacak." değerlendirmesinde bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları