Model Şehir, Örnek Başkan

Model Şehir, Örnek Başkan

Tarihi Kentler Birliği Kayseri Buluşması, sadece Kayseri`de değil Türkiye genelinde büyük yankı uyandırdı. Üç gün süren toplantıya belediye başkanları, bürokratlar ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 500 davetli katıldı. Davetliler, Kayseri`nin her anlam

Tarihi Kentler Birliği Kayseri Buluşması için ilimize gelen yaklaşık 500 davetli önce Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin "Kültür Öncelikli Kalkınmada Kayseri Modeli" adlı sunumunu izledi, ardından da düzenlenen gezilerde Kayseri`de tarihe sahip çıkma konusunda yapılan örnek çalışmaları yerinde görme fırsatı buldu.

Tarihi Kentler Birliği üyelerinin Kayseri`deki Kültür Yolu gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, eşi Neşe Özhaseki ile birlikte ev sahipliği yaptı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün`ün de katıldığı gezi, Kültür Yolu`nun başlangıç noktası Selçuklu Müzesi önünden başladı. Kültür Yolu`nu ve güzergahtaki tarihi eserleri gösteren dev maket üzerinde yapılan tanıtımın ardından Selçuklu Müzesi gezildi. Gezi esnasında Müzede, "Kayseri`de Ticaret" konulu sergi açıldı ve bu sergide yer alan Kültepe kaynaklı eserlerle adeta müze içinde bir müze açıldı. Selçuklu Müzesi`nden çıkarak Kültür Yolu`nu takip eden katılımcılar Çiçekçiler Sokağı`ndan geçerken bir sürpriz yaşadı. Çiçekçi esnafının Tarihi Kentler Birliği üyelerine çiçek takdim etti ve konfeti atması ilginç görüntüler oluşturdu. Cumhuriyet Meydanı`ndan Kayseri Kalesi, Hunat Kültür Merkezi ve Kiçikapı`yı takiple Kayseri Mahallesi`ne ulaşan Kültür Yolu, katılımcıların büyük beğenisiyle karşılaştı.

Tarihi Kentler Birliği Üyeleri Kültepe Kaniş Karumu`nu da gezme ve buradaki tarihi ören yerini görme fırsatı da buldu. Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu`ndan bilgi alan katılımcılar için Kültepe`de Asurlular tarafından yapılan ticaret tiyatral bir şekilde canlandırıldı. Tarihin canlandırılmasına büyük ilgi gösteren katılımcıların, bu anı görüntülemeye çalışması dikkatlerden kaçmadı. Tarihi Kentler Birliği Üyeleri daha sonra Ağırnas`a da geçerek Mimar Sinan`ın doğduğu evi de gezdi. Burada Ağırnaslı Şair Hasan Özcan`ın Mimar Sinan hakkındaki şiirini dinleyen katılımcılar, Ağırnas`tan davul zurna ile uğurlandı.

Tarihi Kentler Birliği toplantısına katılmak üzere Türkiye`nin dört bir yanından Kayseri`ye gelen belediye başkanları, bürokratlar ve akademisyenler büyük bir memnuniyetle ve Kayseri`den fazlasıyla etkilenmiş olarak ayrıldı. Kayseri ile ilgili görüşlerini açıklayan katılımcılardan bazıları şu ifadeleri kullandılar:

"KAYSERİ AVRUPA ŞEHRİ HALİNE GETİRİLMİŞ"

MHP`li Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın: "Daha önce Kayseri`ye gelmiştim. Çok büyük gelişmeler görüyorum Kayseri`de. Gerçekten Kayseri yaşanabilir bir şehir halinde. Bir Avrupa şehri haline getirilmiş durumda. Ben Sayın Başkan Mehmet Özhaseki`yi şehri bu hale getirdiği için tebrik ediyorum. Çalışkan bir başkan ve ne kadar çalışkan olduğu yapılanlardan görülüyor."

"ÖZHASEKİ HAYRANLIK UYANDIRICI BİR BAŞKAN"

CHP`li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan: "Başkan Mehmet Özhaseki`nin güzel bir sunumu vardı ve çok etkileyiciydi. Kendisini kutluyorum. Kayseri`de çok büyük bir atılım var. Altyapılarını bitirmiş olan şehirler için bir örnek. Kayseri`de beni her zaman iyi bir planlama etkilemiştir. Şimdi de iyi bir dönüşüm var. Başkan Özhaseki gerçekten ilgi çekici ve hayranlık uyandırıcı. Kendisini kutluyorum. Büyük bir özveriyle çalışıyor. Tecrübe de tabi önemli. Kayseri onun gibi bir belediye başkanı olduğu için şanslı. Kamu alanlarını çok iyi değerlendiriyor. Ranta açmıyor, halka açıyor."

"ŞEHİRCİLİKTE KAYSERİ FARKLI BİR KONUMA GELDİ"

AK Partili Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu: "Kayseri çok farklı bir konuma geldi. Şehircilik anlamında Türkiye`deki örnek şehirlerden bir halinde. Ben de yeni seçilen bir belediye başkanı olarak böyle örnek bir şehirde bulunmaktan mutluyum. Bizi en çok etkileyen büyük meydanları, caddeleri ve kavşakları. Raylı sistemi, yeşil alanları, otoparkları ile örnek bir kent haline gelmiş. Kültür Yolu ve Selçuklu Müzesi ile kültürümüze sahip çıkılması da çok önemli. Tebrik ediyorum. Mehmet Başkan artık duayen bir başkan. Bizim için belediyecilik konusunda örnek alınacak başkanlardan biri. Kendime örnek aldığımı özellikle vurgulamak istiyorum. Güzel çalışmalar ve güzel eserlere imza attığını düşünüyorum."

"KAYSERİ`DE YAPILANLAR, LİDER BİR KENTİN GÖSTERGESİ"

Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi ve Merkez Valisi Nurullah Çakır: "Kayseri kendi taşımış olduğu değerin farkında ve bu değerleri gelecek kuşaklara aktarma anlamında hepimize güzel örnekler sunan bir şehir. Belediyecilik faaliyetlerine yeni başlayan ve kendine bir yol haritası arayan belediyelerimiz için örnek olduğunu düşünüyorum. Sayın Başkanımızın liderliğinde yapılan bu çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Kayseri ayrı bir model ülkemizde. Kayak merkezinin dünya ölçeğindeki geleceği noktayı da düşündüğümüzde lider bir kentin göstergesi olarak görüyoruz. Kayseri`nin dinamizminden etkilenmemek mümkün değil."



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”