MODERN DÖNÜŞÜME YEŞİL MAHALLE DE KATILDI

MODERN DÖNÜŞÜME YEŞİL MAHALLE DE KATILDI

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, imarlı ve modern yapılaşmayla kentsel dönüşüm sağlayan yerleşim birimlerine Yeşil Mahallenin de katıldığını söyledi.

Yeşil Mahalle`nin şehir merkezini yeni çevre yola bağlayan güzergah üzerinde olduğunu belirten Başkan Bekir Yıldız,"Son yıllarda stratejik önemi artmasına rağmen bir türlü imarlı, modern yapılaşma hareketini başlatamayan Yeşil Mahalle kentsel dönüşüm sağlayan imarlı ve modern yapılaşmaya başlayan yerleşim birimlerine katıldı" dedi.

 Mithatpaşa`da özellikle son 4 yıldaki imarlı, modern hızlı yapılaşmanın Yeşil Mahalle için iyi bir örnek ve itici bir güç olduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız,"126 hektarlık alana sahip olan Yeşil Mahalle de değişimi, gelişimi ve dönüşümü yakaladı. Erkilet Bulvarı`nın genişlemesi sonrası ana yol üzerindeki gecekondu ve eski yapılarda oturan vatandaşlarımız yolun karşı tarafında, 50 metre uzaklıkta bulunan Mithatpaşa`daki düzeni, rahatlığı ve konforu görünce harekete geçti. İmarlı ve modern yapılaşma sağlayan kentsel dönüşümde ben de varım dedi" şeklinde konuştu.

 Kayseri`de meskun mahal olan her noktanın imar planına aldıklarını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, " Biz belediye olarak her noktayı karış karış planladık. İmar hareketinin önündeki engelleri kaldırdık. Özellikle bu karmaşık bölgelerde hisseli tapuları ferdi tapuya dönüştürerek insanlara mülkiyet hakkı sağladık. 18 uygulamalarını da adaletli bir biçimde başarıyla uygulayınca engeller zaten karşınızda duramıyor. Argıncık, Barbaros`tan sonra modern kentsel dönüşümün en istekli ve hevesli noktası oldu. Yeşil Mahallede Argıncık ve Mithatpaşa gibi vatandaşlarımızı dönüşüme inandırdık, müteahhitler de bu gelişimden, dönüşümden para kazanabileceklerini görünce yol açılıyor, işiniz hız ve ivme kazanıyor. Dönüşümle beraber belediye hizmetleri de daha verimli ve hızlı biçimde yapılabiliyor" şeklinde bilgiler verdi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”