MOLU AİLESİ ANLATILDI

MOLU AİLESİ ANLATILDI

Erciyes Üniversitesi Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından düzenlenen Hayırseverler Günü etkinliğinin sonuncusunda ilimizin tanınmış isimlerinden Dr. Sait Molu ve ailesi anıldı.

Molu ailesi anma töreni Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.  Törene başta  Faruk Molu, ailesi ve akrabaları, ayrıca Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştimur ile Erciyes Üniversitesi’nde rektörlük yapmış Zeki Yılmaz ve Mehmet Şahin katılan isimler arasındaydı.  Törende açılış konuşmasını yapan Prof. Dr.  Fahrettin Keleştimur ‘’Erciyes Üniversitesi için müstesna bir gün olduğunu, sebebinin ise Molu ailesinin bir Türkiye tarihini yansıttığını bu nedenle  çok değer arz ettiğini dile getirdi. Keleştimur yaptığı konuşmada şu ifadeleri de kullandı:’’ Sadece Kayseri’ye değil, Türkiye’ye de büyük katkılarda bulunmuş bir aile. Sözlerime genelde makar-ı ulemaya hoş geldiniz diye başlarım ve çok severim bu kavramı, Molu ailesi Kayseri’nin makar-ı ulema olduğu dönemden günümüze gelen bir aile , bugünün çocukları , torunları molu ailesinin .  2015 e girdiğimiz şu yıllarda ailenin kökü makarur ulema ya , yani  Selçukluların Kayseri ye ilk yerleştikleri dönemlere rastlıyor , dolayısı ile tarihi bir aileyi de burada ağırlamış oluyoruz.  Hayırseverlik bizim kültürümüzün en temel unsurlarından birisi . Moluların ne kadar hayırsever bir aile olduğunu burada hep birlikte müşavere ettik.  Vefa da bizim medeniyetimizin çok önemli unsurlarından birisidir.  Medeniyetimizin kültürümüzün en temel özelliklerinden de birisidir.  Geç de olsa üniversite olarak, onu yerine getirmenin mutluluğunu da yaşadığımı belirtmek isterim.’’ Dedi.

Prof. Dr. Fahrettin Keleştimur’dan sonra söz alan Erciyes Üniversitesi Eski rektörlerinden Operatör Dr. Zeki Yılmaz, Kayseri ye geldiği ilk yıllardan itibaren Molu ailesi ile tanışık olduğunu belirterek, tanışma hikayesini ise şöyle anlattı :’’  Faruk Ağabey ile tanışmamıza fabrikada işletme müdürü olarak çalışan Nejat Günaydın  vesile oldu .  Tabi Nevzat Bey ile ve diğer Molu ailesi fertleri ve üyeleri ile tanışma fırsatım da oldu.  Ben huzurlarınızda Nejat Günaydın’a teşekkür etmek istiyorum, bana böyle güzide bir aile ile tanışma fırsatı verdiği için. ‘’ dedi.

Kürsüye son olarak Erciyes eski rektörlerinden Mehmet Şahin çıktı. Molu ailesi hakkında detaylı bir çalışma yapmış olan Şahin uzun bir süre molu ailesinin Osmanlı’dan Cumhuriyete dayanan hikayesi başta olmak üzere hiç bilmediğimiz yönleriyle anma törenine katılımda bulunanları Molu ailesinin bilinmeyen yönlerine değinerek  aydınlattı.  Konuşmasına Kayseri’nin eski manzaralarına ait fotoğrafları sunarak başlayan Şahin şu şekilde devam etti :’’Cumhuriyeten önceki Kayseri’nin küçük bir manzarasını çizmek isterim,  durağan bir yapı, Dinamizmi olmayan durağan bir yapı. Ve bu yapıda Türkler ve Müslümanlar  esas itibarı ile, eğitim görmüş olanların ya askerlikle ya bürokrasiyle işgal ediyorlar veya ilmiyet sınıfından yani dini ilimlerle uğraşan insanlar var.‘’ dedi.

Konuşmacılardan sonra Kürsüde söz alan Faruk Molu ; Rektörler başta olmak üzere Tüm katılımcılara teşekkür etti, daha sonra  Mehmet Şahin’e dönen Faruk Molu  , molu ailesini detayıyla anlattığından ve dostluğundan dolayı  ayrı olarak yürekten teşekkür ettiğini söyledi.

Konuşmalardan sonra Sahneye davet edilen Faruk Molu’ya  Fahrettin Keleştimur tarafından plaket hediye takdim edildi. Molu ailesine bağlı tüm fertlerin de sahneye çıkması ile bir hatıra fotoğrafı çekilerek tören sona erdi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”