MTTB ?DAVA? YARIŞLARA HAZIRLANIYOR

MTTB ?DAVA? YARIŞLARA HAZIRLANIYOR

Milli Türk Talebe Birliği Kayseri Şubesi ve Erciyes Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen MTTB-Dava isimli elektrikli otomobil Kocaeli´de düzenlenecek olan TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması´na katılmak için yeniden hazırlanıyor

Milli Türk Talebe Birliği Kayseri Şubesi ve Erciyes Üniversitesi öğrencileri tarafından üretilen MTTB-Dava isimli elektrikli otomobil 2017 yılında ilk kez katıldığı TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması´nda tasarım alanında birincilik ödülü kazanmıştı. Geçtiğimiz yıl düzenlenen yarışlara katılmayan fakat Teknofest-2018´de sergilenen ve büyük ilgi gören otomobil bu yıl 14-19 Eylül tarihleri arasında Kocaeli´de düzenlenecek olan TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması´na katılmak için yeniden hazırlanıyor.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı´nın bu yıl 15´incisini düzenlediği "Alternatif Enerjili Araç Yarışları" Kocaeli Körfez Yarış Pisti´nde; elektromobil, hidromobil ve otonom (sürücüsüz araç) kategorisinde yapılıyor. Yarışlara Türkiye´de ki birçok üniversiteden takımlar katılıyor.

Erciyes Üniversitesi´nin MTTB takımı ise yarışlara ikinci kez katılıyor. Danışmanlığını Prof. Dr. Duran Toksarı´nın yaptığı takımın kaptanı Gürkan Emecen ?Bu yıl TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışlara ikinci kez katılıyoruz, 2017 yılında büyük bir başarıya imza atmıştık. Bu yılda aracımız üzerinde bazı yenileme çalışmaları yaptık. Teknik anlamda da aracımızı geliştirerek iyi bir duruma getirmeye çalışıyoruz. İki yıl önceki başarımızın üzerine koyarak devam etmek istiyoruz.? diye konuştu.

TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle adıyla düzenlenen TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araçlar Yarışması´nda 2017 yılında tasarım alanında birincilik ödülü kazanan MTTB-Dava bu zamana kadar katıldığı birçok yarışmada başarıya ulaştı. Dava Son olarak Bursa´da düzenlenen Türk Hava Yolları 8. Science Expo Yarışması´nda ?Usta Mucit? kategorisinde birincilik ödülü kazandı. Milli Türk Talebe Birliği Kayseri Şube Başkanı Akın Kaya ?Dava ile birçok başarıya imza attık. Bu yılda TÜBİTAK yarışlarında birincilik elde ederek Teknofest-2019´a katılmak istiyoruz. Yarışlar çok heyecanlı geçiyor, tüm takımlara başarılar diliyorum. Ayrıca TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi Başkanlığı´na ve Erciyes Üniversitesi´ne teşekkür ediyorum. Biz gençlerin bilime, araştırmaya, üretime olan ilgisini artırıyor ve imkân sağlıyorlar? dedi.

Yarışların sonunda otonom araç kategorisi birincisine 15 bin, ikinciye 12 bin 500, üçüncüye ise 10 bin lira verilecek. En az enerji tüketen ve en verimli araç olmak için mücadelenin verileceği elektromobil ve hidromobil kategorilerinde birinci olan takımlara ödül olarak 25 bin lira verilecek yarışlarda, "Yerli Ürün Teşvik", "En İyi Teknik Tasarım" ve "En İyi Görsel Tasarım" ödülleri de dağıtılacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı