MÜDÜR UYUDU ! AMA VELİLER UYANIK ÇIKTI

MÜDÜR   UYUDU ! AMA VELİLER  UYANIK ÇIKTI

Talas ilçesinde eğitim veren 75. Yıl Mühibe Germirli İlköğretim Okulu’nda yaşanan olay karadeniz fıkralarını aratmaz nitelikte… Eğitim yılı içerisinde bakanlık tarafından yapılan yönetmelik değişikliğini okumayan okul müdürü bir önc

Panik halinde öğrenci velilerine  SMS atarak  belgelerini almaları için okula davet eden  okul müdürü “Elimizde yeterince  takdir-teşekkür  belgesi kalmadığı için 4. sınıf öğrencilerine belge  veremedik” diye  kendini  savunsa da velileri ikna etmede başarılı  olamadı…

Talas  75. Yıl Mühibe Germirli İlköğretim  Okulu Müdürü  Ali Mehmet İsmailoğlu  uyanık bir velinin gazabına uğradı… 

Eğitim yılı içerisinde  gerçekleştirilen ve bakanlığın İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri  kanalı  ile bütün  okul müdürlüklerine  yazılı olarak bildirim yaptığı   yönetmelik  değişikliğini  atlayarak  4. Sınıf  öğrencilerini  teşekkür ve takdir belgesinden  yoksun  bırakan  okul müdürü  uyanık  öğrenci velisi Zerda Üzümcü’nün  durumu Talas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne  bildirmesi  ile zor anlar yaşadı….

Öğrenci Velisi  Zerda Üzümcü  yaşananlarla ilgili olarak haber ekibimize yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti… “Diğer okullarda okuyan  akrabaların çocuklarının  takdir belgesi aldığını öğrenen  çocuğum, sanki  karnesi zayıflarla doluymuş gibi üzüldü. Şuan  psikolojisi  çok bozu. Okul yönetiminin durumu  böylesine basite almasına ben veli olarak son derece içerledim. Yaşananları ilçe milli eğitim müdürlüğüne iletmek zorunda kaldım. Ve öğrendik ki gerçekten  4. Sınıf  öğrencilerine  takdir belgesi verilebiliyormuş”….

Devlet memuru olduğu için  kameralarımıza  açıklamada bulunmayan  Talas  75. Yıl Mühibe Germirli İlköğretim  Okulu Müdürü  Ali Mehmet İsmailoğlu ise  durumu  kurtarma telaşı ile  öğrenciye belgesini hazırlayıp takdim ederken, aslında  ellerinde yeterince belge olmadığı için vermedik dese de velileri  ikna etmekte başarılı olamadı…  Ancak  yaşanan olay kendisine iyi bir tecrübe olmuşa benziyordu…..

Karadeniz fıkralarına taş çıkarır nitelikteki bu olay  sonrası  Zerdağ Üzümcü çocuğunun  Takdir Belgesini alarak evine mutlu  mesut dönerken, okul yönetimi  ise  hala  durumun şokunu üzelerinden atamamışlardı….



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”