MÜFETTİŞ KARANTİNADA

MÜFETTİŞ KARANTİNADA

ÇOPUROĞLU, “MÜFETTİŞ RAPORU DURUMU AYDINLATACAK”

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kay TV, Erciyes TV ve Kay Radyo’da ortak yayınlanan ‘Kayseri’de Gün Başlıyor’ programına konuk oldu. Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya ve Mustafa Gürbüz’ün sorularını yanıtlayan Çopuroğlu, “Belediye’de bulunan ve villa parseli ile ilgi dosyayı soruşturan müfettiş karantinada. Çıksın raporunu bekliyorum” dedi.

Kay TV, Erciyes TV ve Kayradyo’da ortak olarak yayınlanan ve televizyonların klasiği ‘Kayseri’de Gün Başlıyor’ programı gündem yaratmaya devam ediyor. Mustafa Gürbüz’ün hazırlayıp sunduğu, Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya’nın yorumları ile renklenen programın Çarşamba günü konuğu AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu oldu.

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu programda ayrıca şehre yapılacak olan devlet yatırımlarının takibi, ilçe kongreleri, virüsle mücadele ve demokrasilerdeki darbe girişimleri ile ilgili konulara değindi. Şehrin gündeminde yer alan ve ‘Ballı Villa Parselleri’ olarak lanse edilen ihale ile ilgili de Başkan Çopuroğlu, daha önce yaptığı müfettiş atama konusunu ve son yaşananları açıkladı. Çopuroğlu, araştırmayı yapan müfettişin karantina olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bir ay önce 221 villa parseli ile ilgili yapılan açıklamalarda, vatandaşlarımızın bizden en çok duymak istediği şu; doğruları öğrenmek. Bu süreçte, devletimiz olan güvenilir kaynaktan gelen müfettişin tutacağı raporla aydınlanacaktır. Buraya gelen mevcut müfettiş, gündemde olan rahatsızlıktan dolayı karantinada olduğunu biliyorum. Yazdığı rapor ikna etmeyecekse vatandaşı, insanın kalbinde yumuşaklık oluşturmayacaksa, ben sözümün arkasındayım. Yaptığım açıklamanın ardından vatandaşlar bana, ‘Doğrusunu yaptınız’ diyor. Yanlış bir şey yapılıp, yapılmadığını göstermek devletin denetim mekanizmasının işidir. Bizim fikrimizde değişiklik yoktur.”

MÜFETTİŞİN KARANTİNA SÜRECİ SONA ERDİ

Şaban Çopuroğlu’nun söz ettiği Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Acer’in ailesinde yaşanan Covid-19 hastalığı nedeniyle kendisini de karantinaya aldığı ve Müfettiş Acer’in karantina sürecinin de çarşamba günü itibariyle sona erdiği belediye kaynaklarından edinilen bilgiler arasında yer aldı.

“MEDYA MERKEZİ OLUŞTURDUK VE GENÇLERİMİZİ KUTLUYORUM”

Parsel olayının araştırılmasındaki yaşananları anlattıktan sonra Başkan Çopuroğlu, parti içerisinde hazırladıkları medya merkezini anlatarak başladığı konuşmasında şöyle dedi: “Partimizde arkadaşlarımızın sosyal medya konusundaki çalışmaları çok iyi duruma geldi. Bizi takip eden ve bizi tanımak isteyen herkes ilk olarak sosyal medyadan bizlere ulaşıyor. Bizlerde son dönemde bu olaya eğildik. El çalışıyor, makine bir yerlere getiriyor. Mütevazı bir çalışma ile medya tanıtım merkezini oluşturduk. Arkadaşlarımızın çalışmaları, güzel bir çalışmayı ortaya çıkardı. Arkadaşlarımız burada çalışma yaparken Cumhurbaşkanımızın yurt dışındaki bir gezisinden karşılaştığı sevgi selinden görüntüler oluşturdular ve 38 saniyelik bir görüntüydü. 38 saniye olması da çok önemlidir. Sadece bu videoya 1 Milyon 90 Bin erişim oldu. Bu da bizlere bir motivasyon ve enerji verdi. Bu enerjiyi daha ileriye taşıyabilmek de birinci hedefimiz. İkinci hedefimiz de burada ciddi manada bir gençliğimiz var. Partimiz için gayret ediyorlar ve emek veriyorlar. Medya merkezimizde 6 arkadaşımız, gönüllülük esasına göre çalışıyorlar. Gençlerimizin gayretinden dolayı bizlerde mutlu oluyoruz. Amacımız, partimizin gençlere ulaşma noktasında daha aktif hale gelmektir. Gençlerimizle bir arada olacak bir platform oluşturmak istiyoruz ve bunu da büyük ölçüde başarıyoruz.”

“İLÇE KONGRELERİ DEVAM EDİYOR ANCAK ÖZVATAN’I ERTELEDİK”

İl ve ilçe kongrelerine ilişkin konuşan Çopuroğlu, Özvatan’da hafta sonunda yapılacak olan kongreyi ertelediklerini ve orada başkanın korona nedeniyle sorun yaşadığını ifade ederek şunları kaydetti: “Geçen hafta itibariyle 5 ilçemizin kongresini yaptık. Bu hafta kısmet olursa Felahiye, Özvatan ve Yeşilhisar ilçe kongrelerini yapmak istiyoruz. Ummadığımız bir şeyden dolayı ufak bir değişiklik yaptık. Bu nedenle bir kongremizi ertelemek zorunda kaldık. Bu da Özvatan kongremizdir. Özvatan ilçe başkanımız, malum süreçte bir hastalık geçirdi. Bu durumda kongre yapmak içimize sinmeyeceği için bu kongreyi Ekim ayının ilk haftasına erteleyeceğiz. Bu hafta cumartesi Felahiye ve Pazar günü Yeşilhisar kongresini yapacağız. Pazar günü önce MHP’nin kongresine katılacağız, ardından da Yeşilhisar’a gideceğiz. Yeşilhisar ile birlikte 7 kongremizi yapmış olacağız. Geriye 5 kongremiz kalacak. Bunlar Develi, Hacılar, Sarız, Pınarbaşı olacak. Akkışla ilçe başkanımızı değiştirdik. Değiştirmeye düşündüğümüz bir iki ilçe başkanımız daha var. Bizler bir hafta öncesinden başkan adaylarımızı açıklıyoruz. Akkışla da önceki başkanımız, bizlere ve teşkilata teşekkür ederek ayrıldı. Akkışla ilçe başkanımızı başka yerlerde de değerlendirebiliriz. Biz, değişiklikleri ivmeyi yükseltmek için yapıyoruz. Teknoloji çağındayız ve bazı şeyleri yenilememiz gerekiyor. Eski başkanlarımızı il bazında görevlendirmeyi hedefliyoruz. Bizler son kongremizin Melikgazi ile 17 Ekim’de olacağını açıklamıştık. İlçe kongreleri sona eren iller için Sayın Cumhurbaşkanımız bir program yapacak. Bunu ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.”

“İLİMİZE YAPILACAK YATIRIMLARI TAKİP EDİYORUZ”

Otoyol, yüksek hızlı tren ve Kayseri’ye yapılması planlanan projelerde değinen başkan Çopuroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ankara’da sizin çok dillendirdiğiniz ve haklı olduğunuzu düşündüğüm yüksek hızlı tren konusunda milletvekillerimiz büyük bir gayret içerisindeler. Sizler bunu yazmaya devam ettikçe, bu tren buraya gelecek.”

“CHP’LİLER PROJE KONUŞSUN ESKİMİŞ SİYASET TARZINDAN VAZGEÇSİNLER”

CHP’lilerin gerek il yönetimi, gerekse de milletvekilleri aracılığıyla yaptıkları eleştirilere de değinen Başkan Çopuroğlu, ‘Projeler konuşalım boş dedikoduları bırakalım’ diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: “Özhaseki Bakanımız, diğer bakanlarımız ve milletvekillerimiz bizler için bir değerdir. Kayseri özelinde taş taş üstüne koymaya çalışırken kendi bakanımızın yaptığı güzel işleri bir takım hareketlerle başka yerlere çekilmesinde hoşnut değiliz. Ben, Kayseri konusunda proje üzerine çalışılmaktan yanayım. Kayseri için ‘Dedi ki demişkiden’ vazgeçilsin. Bu durum 30-40 yıl öncesine ait siyaset tarzıdır. 1 ay sonra gerekli açıklamaları arkadaşlarımız herkese verecekler. Keşke bunları değil de, Kayseri’ye yapılacak projeler konuşulsa. Proje üretseler de bizler şurada doğru burada yanlışız diyebilsek. Proje konuşalım, boş işlerle uğraşmayalım. Gündemin boş işlerle meşgul edilmesini istemiyorum.”

“KORONAVİRÜS’LE İLGİLİ İLİMİZ YOĞUN ÇALIŞIYOR”

İlimizdeki korona virüs sürecine de değinen Başkan Çopuroğlu, şöyle dedi: “Vatandaşlarımız kendi aralarından konuşurken şunu da dile getiriyorlardır, ‘Çember daralıyor’ ifadesi kullanılıyor. Partimizde bulunan 50 kişilik yönetimimizde bir elin parmakları kadar hastalığa yakalanan arkadaşlarımız var. Bu önceleri olmuyordu ama giderek çevremizde artıyor. Gençlik kollarımız ve kadın kollarımızda çıktı. Bu süreçte partiye geliş gidişleri azaltmıştık. Tedbirlere uymadıkça virüs daha hızlı bir şekilde geliyor. Şehir Hastanemiz ve Fakültemiz ful kapasite ile çalışıyor. Yatak kapasitesini valimiz ya da bakanımız açıklayabilir. Tek ağızdan yapılan açıklamalar, daha sağlıklı olacaktır. Dikkat etmezsek hepimizin kapısını çalacak. Okullar açılıyor, nasıl bir manzara olacak bilmiyoruz. Doktor anlamında ve fiziki kapasite konusunda sıkıntımız yok. Kurallara uyan tüm vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Kurallara uymayan kardeşlerimizi tatlı dille uyarmak gerekiyor. Salgın ülkemizi elbet terk edecektir.”

HABER: Mustafa Gürbüz-Şevket Tekin



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı