MÜHENDİS KADINLAR´A

MÜHENDİS KADINLAR´A

?KADINLAR GÜNÜ´ KUTLAMASI ...

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi yönetimi tertiplenen sabah kahvaltısı ile kadın üyelerinin ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü erken kutladı. Etkinlikte bir araya gelen kadın makine mühendisleri hasret giderip sohbet etme fırsatı yakalarken kendilerine özel bu günün keyfini çıkardılar?
Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi´nin kadın üyeleri meslek odaları tarafından tertiplenen sabah kahvaltısında bir araya gelerek hem gecikmelide olsa 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü kutladılar, hem de keyifli bir kahvaltı sofrasının etrafında hasret girdediler?
Kadın Komisyonu Başkanı Berrin Eyidemir etkinlikte gerçekleştirdiği konuşmada ?Kadınlar Günü´ vesilesi ile geleneksel olarak her yıl düzenlenen kahvaltı organizasyonunu bu yıl da gerçekleştirmekten dolayı duyduğu sevinci dile getirerek ? Kadın komisyonu olarak, üyelerimizin ve kadın makine mühendislerimizin 8 Mart Dünya kadınlarının eşitlik, özgürlük ve huzurlu yaşama dileklerini gündeme getirdikleri bir gün, mesleki gelişim anlamında çıtayı daha da ileriye taşınması için bir çok faaliyette bulunuyoruz. Bu etkinliğimizde bunlardan biri? değerlendirmesinde bulundu?
Eydemir sözlerinin devamında Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi´ne kayıtlı 220 kadın makine mühendisi bulunduğunu hatırlatarak ?Makine mühendisliği mesleğinin erkek işi olarak görülmesinden dolayı bir takım sıkıntılar yaşıyoruz. Söz konusu sıkıntıların geçmiş yıllara oranla azalmasına rağmen, halen daha istediğimiz noktada değil. Makine mühendisliği erkek mesleği olarak görülüyor. Geçmiş yıllarda bunun sıkıntılarını daha çok yaşıyorduk. Ancak bayan arkadaşlarımızın başarılı çalışmalarını gören yöneticiler, eskisine göre daha farklı davranıyor. Geçmişe göre bu açıdan daha az sıkıntılıyız ama istediğimiz seviyede değiliz.? Diye konuştu?.
Daha sonra söz alan Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Serdal Kara´da genel merkezde toplantıda olan MMO Şube Başkanı Ersin Fener´in selamını ileterek, ?8 Mart Dünya Kadınlar Gününde özellikle sizler gibi çalışan aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunan, hem anne hem de ülkede söz sahibi olan değerler olarak hepimizin değerinin bir kez daha anlaşılması gerek ? değerlendirmesinde bulundu?
Kadın Makina Mühendisleri her türlü gündelik sıkıntı ve uğraştan uzak kendileri için tertiplenen sabah kahvaltısında bol bol sohbet edip hasret giderme fırsatı yakalarken, bakışları ile sanki bu gün hiç bitmese der gibiydiler?.
HABER : R. ÖZTEMİR



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti