MUHTAR OKUL KAYDI KANUNSUZLUĞUNA İSYAN ETTİ

MUHTAR OKUL KAYDI KANUNSUZLUĞUNA İSYAN ETTİ

Sahabiye Mahallesi Muhtarı Alim Gerçel, velilerin okul kaydı için kanunsuz adres göstermelerine isyan etti. Gerçel, Ağustos ayında Sahabiye Mahallesi’ne ikamet başvurusu yapan 226 kişinin yalnızca 86’sının gerçek mahalle sakini olduğunu söyled

Sahabiye Mahallesi Muhtarı Alim Gerçel, okul kayıt dönemlerinde, velilerin, çevreden iyi şeklinde nitelenen okullara kayıt yaptırabilmek için, oturmadıkları halde kendilerini başka mahallelerin ikametinde göstermeye çalıştıklarını ifade etti. Söz konusu kanunsuzluğunun cezasının 720 TL olduğunu belirten Gerçel, bu durumun bazı okullarda öğrenci yığılmasına neden olduğunu ve sınıf mevcutlarının 40’ı aştığını kaydetti. Gerçel “Benim mahallemde adı iyiye çıkmış üç okulum var. Şükrü Malaz İlköğretim Okulu,Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu ve Feridun Cıngllı İlköğretim Okulu. Feridun Cıngılloğlu İlköğretim Okulu için bir sıkıntımız yok kayıtlar doldu sınıflar 25'er kişilik. 25 kişilik sınıflar olduğu için eğitim ide güzel ama Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu’nda 40 kişiden aşağı sınıf mevcudu yok. Milli Eğitim Bakanlığımız mahalleleri hinterlant olarak tesbit ederken sınıfları 30 kişiye endeksliyor ama bu gayri resmi usulsüz olaylardan dolayı sınıfların mevcudu 40-45 kişi oluyor. Bunlardan dolayı hem eğitim kalitemiz düşüyor, hem de öğretmenlerimiz sorun yaşıyor. Öğretmenler 30 öğrenciyle uğraşıp yetiştirmesi gerekirken, 45-50 öğrenciyle uğraşıp yetiştiremiyor. Burada hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin büyük bir kul hakkı var. Dolayısıyla uygulama Milli Eğitim Bakanlığımızın gayreti, planlaması dışına çıkıyor ve bu tür aksaklıklar meydana geliyor. Bunların sona ermesi için önce velilerin ellerini vicdanına koyması lazım.” diye konuştu.
Ağustos ayında Sahabiye Mahallesi’ne kayıt yaptıran 226 kişinin, yalnızca 86’sının gerçek mahalle sakini olarak tespit edildiğini dile getiren Gerçel, “Velilere bir muhtar ve eğitimci olarak tavsiyem: Çocuklarını kendi ikamaketlerine yakın okullara versinler. Bu şekilde çocuklarına servis tutmalarına gerek kalmamış olur. Servise verecekleri parayı çocuklarının eksiklerini, ihtiyaçlarını gidermede kullanabilirler. Özel kurs aldırsınlar çocuklarına. Çocuk çocukluğunu yaşasın. Sabah derse başlayacak bir çocuk uzak semtte ise 1 saat erken kalkması gerekiyor. Bu sebeple çocuklar ya serviste ya da sınıfta uyukluyorlar. Vatandaş iyi okul arıyor. Bence iyi okuldan çok iyi öğretmen arasınlar. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde okulun geçen yılki başarısına baksınlar. Sadece okulun ismi iyi diye çocuk okula yazdırılmaz. Veliler, kanunsuz gayri resmi işlere alet olmasın.” ifadelerini kullandı.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti