MUHTARLIK KAVGASINDA KUZENİNİ ÖLDÜRÜP,

MUHTARLIK KAVGASINDA KUZENİNİ ÖLDÜRÜP,

7 KİŞİYİ YARALAYAN MUHTARA 29 YIL HAPİS

Kayseri´de, dönemin mahalle muhtarı Rafer Cingöz (38), muhtar adaylığı kavgasında kuzeni Cüneyt Cingöz´ü (55) öldürdüğü, 7 kişiyi de yaraladığı suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davada, 29 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 16 Haziran 2018´de, Pınarbaşı ilçesine bağlı Kayabaşı Mahallesi´nde meydana geldi. Dönemin mahalle muhtarı Rafer Cingöz ile amcasının oğlu Cüneyt Cengiz arasında, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri´nde aday olup, olmama konusunda tartışma çıktı. Tarafların yakınlarının da katıldığı tartışma, kısa sürede büyüyüp, kavgaya dönüştü. Rafer Cingöz, tüfekle Cüneyt Cingöz ve yakınlarına ateş etti. Cingöz, hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı. Olayın ardından gözaltına alınan Rafer Cingöz, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tutuklu sanık Rafer Cingöz, Kayseri 5´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde yargılandığı davanın karar duruşmasında, hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmada tutuksuz sanıklar Rafer Cingöz´ün eşi H.C., kuzeni Mehmet Ş.C. ile şikayetçiler Abdullah C., Ayşenur C., Hasan C., Sadık C., Emine C., Habibe C., Esra C. ve öldürülen Cüneyt Cingöz´ün eşi A.C. de hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, Rafer Cingöz´e ´kasten adam öldürme´ suçundan ömür boyu hapis, ´kasten yaralama´ suçundan ise 7 kez 2´şer yıl olmak üzere 14 yıl hapis cezası verdi. Sanığa verilen ömür boyu hapis cezası, suçun haksız tahrik altında işlediğine kanaat getirilerek, 15 yıla indirildi. Rafer Cingöz´ün tutukluluk halinin de devamına karar veren heyet, diğer sanıklara verilen cezaların ise gerekçeli kararda yer alacağını belirtti.


Haber Kaynak : DHA

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza