MURAT CAHİD CINGI, İLK KEZ AÇIKLADI

MURAT CAHİD CINGI, İLK KEZ AÇIKLADI

?2023 DÜNYA SNOWBOARD ŞAMPİYONASI´NA ADAY OLACAĞIZ? ...

Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes´te yapılacak olan etkinliklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bir de müjde veren Cıngı, ?2023 Dünya Snowboard Dünya Şampiyonası´na aday olacağız´ dedi.

Master projesi ile Türkiye´nin en önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen ve aldığı uluslar arası yarışlarla adını dünyaya duyuran Erciyes, 2023´te Dünya Snowboard Dünya Şampiyonası için hazırlanıyor.

Dağın durumu, bakımı ve kış faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, şöyle dedi: ?Karıncı ile Ağustos böceğinde olduğu gibi biz, karıncayı temsil ediyoruz. Kışın azığını yazdan temin etmek zorundayız. Hem tesisler ve alt yapı, hem de ulusal, uluslar arası ve mahalli faaliyetler açısından yaz bizim için çok yoğun geçiyor. Yapmış olduğumuz en önemli işlerden bir tanesi, dağdaki halatlı tesislerin en ince detayına kadar revizyonunu yapmak oluyor. Burada insan taşıyoruz ve en ince detayına kadar düşünmek zorundayız. Dağlar yaşayan organizmalardır. Sürekli olarak doğa olaylarından pistlerimizde deformasyon oluyor. Kışın gördüğümüz aksaklıkları yazın gidermek zorunda oluyoruz. Bunlarla beraber yaz ayları bizim kış faaliyetlerini planladığımız dönem oluyor. Uluslar arası kayak federasyonu ile kışın yapılacak olan organizasyonları belirliyorsunuz. Bunun alt yapısını hazırlıyorsunuz. 2015 yılında ilk olarak Avrupa Kupası ile başladık. Türkiye tarihindeki ilk Avrupa Kupası´nı ilimizde gerçekleştirdik. 2016 ve 2017´de Dünya Kupası sadece Kayseri´de yapıldı. 2018 yılı Snowboard Dünya Kupası´nı ilimize getirebilmek içinde görüşmelerimizi sürdürüyoruz. İnşallah yakında hemşerilerimize iyi bir haber vereceğiz. 2023 yılı için Dünya Snowboard adaylığımız var. Uluslar arası şampiyonalarda sadece 1000´in üzerinde hakem geliyor. 10 Bin´in üzerinde sporcu geliyor. Yani iki hafta süre ile dünyanın gözü Kayseri´de oluyor. Bu bizim açımızdan çok önemli bir faaliyet olacak. 2023 için alt yapımızı şimdiden oluşturmaya başlayacağız. Bu durum 2026 Olimpiyatları Türkiye´ye verilirse, olimpiyatın bir ayağını da Erciyes´te gerçekleştirme imkânı sunacak. Uluslar arası federasyonunun da isteği bu tür organizasyonları Erciyes´e alıştırmak. Bir test sürüşü niteliğinde deneme yapmak istiyorlar. Bu tarz aktiviteler sizin alt yapınızı da güçlendiriyor. Yurt dışı partnerliklere çok önem veriyoruz.?  

Haber: Şevket Tekin



Melikgazi’nin gençleri final grubu’nda dağıldı

Kayserispor gözünü paşa’ya dikti

Başkan Çolakbayrakdar, dünya ikincisi olan Kocasinan’ın özel sporcusunu tebrik etti

Hacılar Erciyesspor, Malatya'da mağlup oldu

Develigücü 3 puanı 2 golle aldı

Kayserispor’un genç oyuncusu Aras Çelik’e milli davet

Kayseri Spor Lisesi Badminton Türkiye Şampiyonu oldu

Kayserili karateciler, İzmir’den 4 madalya ile döndü

Kayseri 2. Amatör Küme: Güneşli Gençlikspor: 3- Bayraktarspor: 1

Kayseri U17 Ligi: Kocasinan Şimşekspor: 0 - Talasgücü Belediyespor:4

Talasgücü U-14 Futbol Takımı Türkiye Finali’ne yükseldi

Rüya Cimnastik Külübü, Türkiye Şampiyonu oldu

TFF 3. Lig: Karabük İdman Yurdu: 1 - Talasgücü Belediyespor: 0

Majid Hosseini ameliyat oldu

Melikgazi Kayseri’de sayı kraliçesi Aaryn Ellenberg oldu

Melikgazi Kayseri, 2 bin 352 sayı üretti