MUSAHACILI SAĞLIK EVİ´NDE

MUSAHACILI SAĞLIK EVİ´NDE

SONA GELİNDİ

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koordinasyonu sağlanarak hizmete açılması planlanan Yeşilhisar Musahacılı Mahallesi Sağlık Evinde sona gelindi. İl merkezinde olduğu gibi en ücra noktalara da modern sağlık tesisleri kazandırarak en iyi sağlık hizmeti sunmak için yapılan çalışmalar vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2018 yılı yatırım programına alınarak arsa ve ödeneği hazırlanan Musahacılı Mahallesi Sağlık Evi´nin yapım süreci İl Sağlık Müdürlüğü Etüd-Proje birimi tarafından yapılan çalışmalar sonrası tamamlandı.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ?2740 m² arsa üzerinde 180 m² kapalı alanı olacak şekilde projelendirilen binası, lojman ve sağlık evinden oluşmakta olup tek katlı ve çelik karkaslı prefabrik yapıdan imal edildi. Isınması merkezden stokerli kömür kazanı ile sağlanacak olan binanın lojman kısmının sıcak su ihtiyacı elektrikli termosifon ile karşılanacak. Bölgenin iklim koşulları göz önüne alınarak inşa edilen sağlık evinde iç, dış duvarlarda ve tavanda kalın yalıtım malzemeleri kullanılmıştır. İnşası tamamlanan ve geçici kabul işlemleri 13 Şubat 2019 tarihinde başlayan Musahacılı Sağlık Evi, geçici kabul işlemlerinin tamamlanmasının ardından hizmete açılacaktır. Musahacılı Mahallemize hayırlı olsun? denildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı

Çocuklarda ateşin nedeni enfeksiyonlar