MÜŞERREF-İSMAİL YAPICI CAMİİ

MÜŞERREF-İSMAİL YAPICI CAMİİ

MİRAÇ KANDİLİ İLE İBADETE AÇILDI?

Mülkiyeti Talas Belediyesine ait, yapımını merhum İsmail Yapıcı´nın üstlendiği Müşerref- İsmail Yapıcı Cami Miraç Kandilinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin katıldığı törenle açıldı.

Harman Mahallesinde yapılan caminin açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kadın Kolları Başkanı Emine Timoçin, Talas İlçe Başkanı Kerem Ekici ve çok sayıda davetli katıldı.    

1000 kişilik kapasitesi ve modern farklı bir mimariye sahip olan Müşerref-İsmail Yapıcı Cami´nin açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ?Hem Cuma ve hem de Miraç Kandilinde Müşerref-İsmail Yapıcı Camimizi açtık. Kayseri´de de Türkiye´de de çok farklı mimariye sahip bir cami oldu.  Rabbim hayırseverlerimizin hayrını kabul etsin. Bugün Miraç Kandili olması önemli. Çünkü Miraç´ta Peygamber Efendimize namaz farz olarak zikredildi. Bu camimiz açılışını yaptığımız 7. cami. İnşallah 8. camiyi de önümüzdeki ay açacağız. 4 senelik görev sürem içinde Talas tarihinde yapılmış merkezdeki camilerin yarısını Talas´ta bu dönemde hayata geçirmiş bulunuyoruz. Camiler toplumda birlik ve beraberliği sağlayan yerler olması açısından büyük önem arz ediyor. Rabbim cami, okul, sağlık ocağı gibi hayırlara vesile olanların sayısını artırsın.? Değerlendirmesinde  bulundu?                                    

Talas´ın Türkiye´nin en fazla nüfus artışının olduğu yerlerin başında geldiğini hatırlatan Başkan Palancıoğlu şunları söyledi:   ?Talas´ta cami, okul ve sağlık ocağı ihtiyaçları oldukça fazlaydı. Bundan dolayı da bu ihtiyaçlara yönelik yatırımlarımızı artırdık. Okullarla ilgili de büyük bir gayret içerisindeyiz. Şuana kadar 6 tane okulu hizmete kazandırdık. 3 tanesinin de inşaatı devam ediyor. Toplam 9 okulumuz olacak. Bunun haricinde 5 tane daha yeni okul planını da yatırım planına aldık. Dolayısıyla görev sürem boyunca 14 okulu Talas´a kazandırmış olacağız. Ayrıca Miraboğlu ve İzzet Bayraktar olmak üzere 2 sağlık ocağını hizmete açtık. 2 sağlık ocağını ise restore ettik. Bu yaz Mevlana Mahallesi´ne hayırseverlerimizle 2 tane daha yeni sağlık ocağı kazandırmış olacağız. Bunun haricinde yaşam merkezleri, kadın kültür merkezleri, çocuk parklar, fayton hizmeti gibi birçok hizmeti Talas´a kazandırıyoruz. Tüm bu hizmetlerin hayata geçmesinde vesile olan hayırseverlerimize,  Büyükşehir Belediyemize ve Mustafa Çelik Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızda da Talas´a en iyi şekilde hizmet etmeye çalışacağız.?       

 ?Burayı cami olarak belirleyen Mustafa Palancıoğlu Başkanımıza, bu mahalleye böylesine güzel bir cami yaptıran İsmail Yapıcı amcaya ve ailesine çok teşekkür ederim.? diyen İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, ?Manevi imar anlamında bu camileri doldurmalı ve bu camileri sosyal hayatın merkezi haline getirmeliyiz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.? Diye konuştu.               

Palancıoğlu Başkanı yaptığı hizmetlerin sayısı bakımından takdir eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, ?Rabbim hayırlı uğurlu etsin. İnşallah cemaati de bol olur. Çünkü camilerimiz içerisindeki cemaatiyle değer kazanıyorlar. Palancıoğlu Başkanımızın yaptığı sağlık ocakları, okullar ve camilerin sayısını duyunca kendisiyle gurur duydum. Talas gibi bir ilçeye bunları kazandırmak kolay değil. Allah kendisinden razı olsun.? dedi.                                                    

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de camiyi yaptırıp Talas´a kazandıran İsmail Yapıcıya dua ederek caminin hayırla birlik ve beraberliğe vesile olmasını diledi.

Vali Süleyman Kamçı, ?Yapımında birçok hayırseverin katkılarının bulunduğu camimizin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Talas´a ve Kayserili vatandaşlarımıza hayırlı olsun.? diye ifade etti.

Talas´ta mimarisi ve estetiği çok güzel olan muhteşem bir caminin açılışını yapmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ?Allah yaptıranlardan razı olsun. Rabbim hayırseverlerin sayısını artırsın. Bizlere versin bizlerde hayır işlerinde bulunalım. İsmail Amca´dan buraya bu çok yakışan bu eseri yaptırdığı için Allah razı olsun. İnşallah içinde namaz kılınıp dua edildikçe dua almaya devam edecekler. Kayserimiz hayırseverlik konusunda çok şanslı. Değerli belediye başkanımız Mustafa Palancıoğlu´na çok teşekkür ediyorum. Bizi utandırmadı, en güzel şekilde bu işi yapıyor. Elindeki bütçesiyle en güzel işleri yapıyor.?  İfadesini  kullandı?     

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından dualarla caminin resmi açılışı yapıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”