MÜSİAD GENEL BAŞKANI OLPAK:

MÜSİAD GENEL BAŞKANI OLPAK:

?GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKALIM? ...

MÜSİAD Kayseri Şubesince tertiplenen ´Gelecek Senin Sahip Çık´ başlıklı toplantı MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak´ın da iştiraki ile gerçekleştirildi? Etkinlikte konuşan Olpak döviz kuruyla ilgili yaptığı değerlendirmede "İş dünyası olarak sürdürülebilir kalkınmanın peşindeyiz. Bu nedenle geleceğimize sahip çıkalım. Bu değişiklik milletin bütün fertleri için önemlidir ama bizim için çok daha önemlidir" diye konuştu.
Bir Otelde gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Melikğazi Kaymakamı Erkaya Yırık, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ak Parti Eski Milletvekillerin den Ahmet Doğan, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, MÜSİAD Şube Başkanı Nedim Olğunharputlu,KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci, OSB Başkanı Tahir Nursaçan, İPEK Grup Yönetimi Kurulu Başkanı Saffet Arslan, AGÜ Rektörü Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve çok sayıda MÜSİAD üyesi iştirak etti..
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MÜSİAD Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu iş dünyasının istikrar istediğini vurgulayarak ? Siyasi olarak ta istikrar ister bu Cumhurbaşkanı ve Başbakan karmaşası sadece yurt içinde değil yurt dışından da gelecek yatırımcıyı da Türkiye de ki dünyaya olan ticaretini de olumsuz etkiliyor. En yakın örneğine baktığımızda yeni ak parti hükümeti döneminde Cumhurbaşkanı ve Başbakan uyumlu çalışırken arada bir uyumsuzluk oluşturduğu görüntüsünü kendi içimizde dahi verebiliyor. Dünya da Türkiye Suriye de ki 3 milyon insana kapısını açmışken Avrupa birliği Türkiye´ye sığınmacılar noktasında destek vereceğini belirtirken yine hükümet ve cumhurbaşkanı kendi içinde koordineli giderken arada uyumsuzluk varmış görüntüsü vererek yine dış dünya bundan nemalanabiliyor bu tarz olumsuzlukları ortadan kaldırmak için bu referandum bizim önümüze gelmiş önemli bir fırsat bu fırsatı var gücümüzle değerlendirmemiz gerekiyor.?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´de katılımcılara hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında ?15 Temmuz da haince bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık, inşallah 16 nisanda referandumda yapılacak oylama ile 15 Temmuz´da kazandığımız bu yüzyılın zaferini taçlandıracağız. Biz MÜSİAD´I kurarken bir çok misyonumuz vardı en önemli misyonumuz son 15 yıllık hayatımızda 16 Nisan hepsinden önemli? 16 Nisan´da asıl görevimizi, asıl işimiz yerine getirerek MÜSİAD olarak taçlandıracağız? değerledirmesinde bulundu?
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak´da iş dünyasını temsil ettiklerini belirterek "Ekonomi vücudun kan dolaşımı gibidir. Kan dolaşımının sıhhati vücudun sıhhatinin bir göstergesidir. Biz hayatta göstergeleri bir amaç için kullanıyoruz. Yani bir ölçümleme yapıyoruz. Oradan hareketle de ölçüm yaptığımız durum hakkında yorumlar gündeme getiriyoruz. İyi gidiyor ya da kötüye gidiyor gibi ifadeler kullanıyoruz. İş dünyası olarak doğru sonuçlar veren ölçümlemeler bizim için önemli. Çünkü iş dünyası önünü görmek ister. Yanlış zamanda yanlış yatırım yapmak istemez. Varlığı elinde olmasına rağmen yanlış bir yatırımın kurbanı olmak istemez. İstikrarın süreceğinden emin olmak ister. İş dünyasının dinamikleri bunlardır? ifadesini kullandı?
Kendisine döviz kuru tahminini sorduklarını da hatırlatan Olpak, şu ana kadar herhangi bir döviz kuru tahmininde bulunmadığını kaydederek şöyle konuştu "ABD´de 18 yıl görev yapan bir FED Başkanı vardı. ´Merkez Bankası başkanına hata yaptırmak isterseniz döviz tahmininde bulundurun´ demişti. Dünyada dövize yön veren bir kişi öyle söylüyorsa bizim de tahminde bulunmamamız lazım. İş dünyası için dövizin değeri önemlidir. Aşırı değerli ya da aşırı değersiz bir Türk Lirası´nın başımıza getirdiği sorunları hepimiz biliyoruz. Biz dövizden daha çok ABD dolarını anlıyoruz. Elbette değeri önemlidir ama bana göre iş dünyası için ABD doları ya da dövizin değerinin değişimleri önemlidir. Yani önünü görememek çok daha önemlidir. ?
Sözlerinin sonunda ?Referandum Süreci´ne de değinen Olpak, TBMM´de kabul edilen ve 16 Nisan´da halk onayına sunulacak değişikliği tercih değil bir ihtiyaç olarak gördüğünün altını çizerek "İş dünyası olarak sürdürülebilir kalkınmanın peşindeyiz. Bu nedenle geleceğimize sahip çıkalım. Bu değişikli milletin bütün fertleri için önemlidir ama bizim için çok daha önemlidir" diye konuştu.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları