MÜSİAD İSTİŞARE TOPLANTISI

MÜSİAD İSTİŞARE TOPLANTISI

ÖZHASEKİ ?ŞEHİRLERİ HEP BİRLİKTE MAHVETMİŞİZ ?

ÖZHASEKİ ?ŞEHİRLERİ HEP BİRLİKTE MAHVETMİŞİZ?

Müstakil  İş Adamları Derneği  İnşaat ve Yapı Malzemeleri  Sektör  Kurulu´nun  Kayseri Şubesi´nin ev sahipliğinde  tertiplediği  ?Yeni  İmar Yönetmeliği´nin  İnşaat Sektörü´ne Etkileri ve Kentsel  Dönüşüm´ konulu toplantı  gerçekleştirildi?  Yeni imar yönetmeliğinin inşaat sektörüne etkileri ve kentsel dönüşüm konusunun ele alındığı toplantıda konuşan Müsiad  Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ?İnşaat sektörünün dönüşüme ayak uydurduğu görmek memnuniyet verici? değerlendirmesinde bulunurken, toplantının  onur konuğu Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´de konuşmasında ?Şehirleri hep beraber ortak bir sorumluluk ile mahvetmişiz? ifadesini  kullandı?

Kısa  adı Müsiad olan Müstakil İş Adamları Derneğince  tertiplenen ve Yeni imar yönetmeliğinin inşaat sektörüne etkileri ve kentsel dönüşüm konusunun ele alındığı "İnşaat Çevre ve Yapı Malzemeleri Türkiye İstişare Toplantısı´na " Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri ve Eski Bakanlar Mustafa Elitaş, Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İlçe Belediye başkanları ve yurdun dört bir yanından gelen MÜSiAD üyeleri  iştirak  etti?                        

Kur´an-ı Kerim tilaveti ile  start veren  toplantının açılışında ev sahibi sıfatı ile kısa bir selamlama  konuşı gerçekleştiren  Müsiad Kayseri  Şube Başkanı  Nedim Olgunharputlu toplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğu  onuru  dile getirerek  ilimizin kadim bir yerleşke olup, inşaat sektöründe  yakalanan başarıya dikkat  çekti?                                           

MÜSAİD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan´da  istişare toplantısında yaptığı konuşmada ise Türkiye´nin son yılda kazandığı ivmede inşaat sektörünün de büyük  katkısı  olduğunu  dile getirerek şunları kaydetti? ? Ülkemiz 15 yıl içinde 67 milyondan 80 milyona gelmiştir. 13 milyon nüfus artışı var. Mağdurları sahiplenen bir ülkeyiz. 8-10 yıl içinde nüfusun şehir merkezlerinde yaşayacağı açıklaması var. Türkiye´deki sektörün büyüme şeklini rakamsal büyüme görmüyoruz. Türk firmaları yenilikçi fikirler ile projelerini yürütüyor. İnşaat sektörünün dönüşüme ayak uydurduğu görmek memnuniyet vericidir. Biz illaki üretim diyoruz. Sanayi ile birlikte inşaatın önemli olduğunu söylüyoruz."                                                             

Son olarak  kürsüye gelerek  katılımcılara  hitap eden Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri  Milletvekili Mehmet Özhaseki  ise  CHP´nin, belediye başkanlıkları döneminde bütün şehirleri mahvettiklerini  vurgulayarak  "Şehirleri hep beraber ortak bir sorumluluk ile mahvetmişiz. Son yıllarda istismar olsun diye bizim ana muhalefetin söylediklerine bakmayın. Kardeşim, 10 bin yıllık bir şehir ve bu şehrin üzerinde yaşayan bir hayat var. Ortak bir sorumluluk var. Yiğitçe çıkıp sizde söylesenize. Zamanında belediye başkanları yaptığınız dönemde bütün şehirleri mahvettiniz. Bizim Kayseri´yi de mahvettiniz. Doğru dürüst söylesenize. Yok, söyleyemezler. Sadece Cumhurbaşkanımızın bir sözünden başlayarak işi alıp başka bir demagoji ile götürmeye çalışıyorlar. Şehirlere sorumluluğumuz ola iyi şeyler yapmak yerine, kötülük etmişiz gibi gözüküyor. Sanki bu güzelim şehirlerde kendi kendimize yaptığımız işle önce batırmışız, şimdi temizlemeye çalışıyoruz."değerlendirmesinde  bulundu?                             

HABERİN  :   C.ÜSTEN

 



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor