MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI OLGUNHARPUTLU

MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI OLGUNHARPUTLU

?BİZİM ÜLKEMİZE OLAN İNANCIMIZ TAMDIR?

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Nedim Olgunharputlu tertiplenen kahvaltılı basın toplantısında ilimiz medya mensupları ile bir araya gelerek ?16´ncı MÜSİAD EXPO Fuarı´nı değerlendirdi? Olgunharputlu 7 binden fazla yabancı işadamının fuarı ziyaret ettiğini, 52 ülkeden alım heyetlerinin geldiğini vurgulayarak "MÜSİAD EXPO, Türkiye ekonomisinin dimdik ayakta olduğunu ispatladı. Bizim ülkemize olan inancımız tamdır" ifadesini kullandı?
Kısa adı Müsiad olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Nedim Olgunharputlu Şube Toplantı Salonunda tertiplenen kahvaltılı basın toplantısında İstanbul´da yapılan 16´ncı MÜSİAD EXPO Fuarı´nı değerlendirdi. Fuara, 700 firma, 800´ü yabancı bin satın almacı, 52 ülkeden alım heyetleri ve 100´ü aşkın ülkeden ziyaretçi katıldığını belirterek "Fuarda 7 bini aşkın ikili iş görüşmesi yapıldı ve ekonomiye canlılık getirdi. Yaklaşık 200 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuara, Afrika damgasını vurdu. Bu yılki fuar için Afrika´ya odaklanan MÜSİAD´ın yabancı fuar ziyaretçilerinin yüzde 30´unu bu kıtadan gelenler oluşturdu. İş dünyasının kalbinin attığı MÜSİAD EXPO ile eş zamanlı olarak yüksek teknoloji fuarı ´High Tech Port´ ve ´20´nci Uluslararası İş Forumu (IBF) da düzenlendi. Milli yeteneklerle küresel güçler oluşturma hedefiyle yola çıkan, savunma ve havacılık sektörüne özel olarak düzenlenen 3. High Tech Port´ta, Altay tankından taktik İHA´lara, İHASAVAR´lardan ROKETSAN´ın Cirit´ine varana dek Türk savunma ve havacılık sanayisinin ileri teknoloji ürünleri, pazar ülkelerin delegasyonlarıyla buluştu" ifadelerini kullandı.
MÜSİAD´ın, İran, Ürdün ve Rusya ile imzaladığı Memorandum of Understanding anlaşmalarda, Türkiye´nin sözkonusu ülkelerle pazar ağını büyütmeyi, dünyadaki ticaret ağını ve işbirliğini genişletmeyi, ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediğini anlatan Olgunparputlu, 16´ncı MÜSİAD EXPO´nun Kayseri ayağında iş görüşmeleri programları düzenlendiğini de hatırlatarak şunları kaydetti? "Afrika ve Ortadoğu bölgelerinden alım heyeti organizasyonu kapsamında, Libya, Irak, Tunus, Cezayir, Gana ve Nijeryalı işadamlarıyla bine yakın ikili iş görüşmesi yapıldı ve bunlardan 3´ü sonuçlandırıldı. Diğer görüşmelerin sonuçlarını da önümüzdeki günlerde almayı ümit ediyoruz. İhracatın canlanması için yapılan etkinliklerle ülkemize ve şehrimize öjnemli katkılar sunmaktayız. Bu bizim için gurur verici. Türkiye ekonomisi üzerine yapılan olumsuz yorumların ve ekonomimize zarar vermek üzere yürütülen algı operasyonlarının beyhude çabalardan ibaret olduğunu bu etkinliklerle tüm çevrelere gösterdik. Bizim ülkemize olan inancımız tamdır."
HABER : S.ERDOĞAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları