MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI OLGUNHARPUTLU,

MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI OLGUNHARPUTLU,

?EL AKSA´YA SAHİP ÇIKTIĞIMIZ İÇİN ZULME UĞRADIK?

Geçtiğimi Cuma günü Kudüs´te gözaltına alınan aralarında  Müsiad  Şube Başkanı  Nedim  Olgunharputlu  ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı  Celal Hasnalçacı´nın da aralarında bulunduğu  6 işadamı Kayseri´ye  döndü?  Hava alanında  bayraklarla karşılanan iş adamları  Müsiad Kayseri  Şubesinde tertiplenen  basın toplantısında yaşadıklarını  kamuoyu ile paylaştılar. Toplantıda  konuşan  Müsiad  Şube Başkanı Olgunharputlu ?Kudüs  ve El Aksa´ya sahip çıktığımız için bize zulmetmeye  çalıştılar ancak bizler  vakur duruşumuzu  hiç bozmadık? ifadesini  kullandı?

Geçtiğimi Cuma günü  Kudüs´te gözaltına alınan aralarında  Müsiad  Şube Başkanı  Nedim  Olgunharputlu  ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı  Celal Hasnalçacı´nın da aralarında bulunduğu  6 işadamı Kayseri´ye  döndü?

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, aileleri ve arkadaşları tarafından Erkilet Havaalanı´nda Türk bayrakları ile karşılanan işadamları hava alından  Müsiad  Kayseri Şubesi´ne  geçerek  tertiplenen  basın toplantısında  yaşadıklarını medya mensupları aracılığı ile ilimiz kamuoyu  ile paylaştılar?.       

Müsiad  Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, Kayseri Ticaret Odası Başkan Vekili Celal Hasnalçacı, Kayseri İmam Hatipliler Derneği  - KİMDER  Başkanı Ahmet Yurtlu  ile işadamları Fatih Çelik, Şaban Andaç, ve Necati Ayrancı´dan  oluşan  gurup  adına  yaşananları anlatan  Olgunharputlu İsrail Polisi´nin  her türlü hukuk dışı uygulamalarına rağmen  vakur duruşlarını hiç bozmadıklarını  vurgulayarak şunları kaydetti?  "İbadetimizi yapmaya, kutsal mekanlarımızı ziyaret etmeye, ecdadımızın yadigarı topraklarda bizim onları unutmadığımızı söylemeye gittik. İbadetimizi yaptık, Cuma namazımızı kıldık. Çıkışta arkadaşlarımızla bir hatıra fotoğrafı çektirmek üzere Kayseri´den götürdüğümüz MÜSİAD brandamızı ve Türk bayrağımızı açtık. Bizim bayrağımızla yaklaşık 200 kişi aynı fotoğrafı çektirdi ama çıkışta kadim şehri gezmek için başka kapıdan çıktık. Kapıdan çıkışta görevliler bizi grubun içinden seçti. Diğerlerinin geçmesine izin vermediler. Sebebini anlamadık. Daha sonra öğrendik ki Türk bayrağı ile fotoğraf çektirdiğimizi görmüşler. Bizim arkamızdaki grup tekbir getirmişti biraz ondan korkmuşlar. Sonrasında toplama merkezinde karakola götürdüler. Orada psikolojik baskı başladı. İngilizce ´İsrail´e hoş geldiniz. Burası sizin değil İsrail´in toprağı´ dediler. Gülerek cevap verdik. Burası sizin değil bizim mesajını vermeye çalıştık. Karakolda soğuk bir ortamda bekletildik. ´Konuşmayın, susun´ diyen 18 yaşlarında çocuklar ellerinde makineli tüfeklerle hakaretler ve bastırmaya yönelik çalışma yaptılar. En sonunda Başbakanımız, MÜSİAD Genel Başkanımız, Kayseri´deki sivil toplum kuruluşlarımız sağolsunlar girişimlerde bulundu. Onların nezdinde girişimler sanki daha olumsuz tepki verdi. Çünkü sıradan bir Türk vatandaşı da fotoğraf çektirme esnasında gözaltına alınmış ve 2 saat durmuştu. Biz gözaltına alınınarak 11 saat tutulduk. Bize psikolojik baskı sürekli devam etti. Onların baskısına biz de dik durarak güler yüzle cevaplarımızı verdik."

Olgunharputlu sözlerinin devamında   kendilerine özellikle "Birisi mi sizi yönlendiriyor? Bir de Trump´ın İsrail ile ilgili çıkışından sonra mı geldiniz? Geliş amacınız burasını karıştırmak mı?" denildiğini anlatırken sadece ibadet amacıyla geldiklerini belirterek şunları kaydetti?  "Trump´ın açıklamasından önce de buraya gelerek, sahip çıktığımızı söyledik. Paranızı başka bir grup mu ödüyor? diye sordular. Parayı kendimizin ödediğini belirttik. Her türlü baskılarından boynumuzu eğmeden çıktık. Mahkeme hiç bir işlem yapmadan bizi serbest bıraktı. Ardından havaalanına gittik. Orada hiç bir insana yapılmaması gereken muameleler bize yapıldı. Vücudumuzun her tarafı defalarca arandı"

MÜSİAD 4´üncü dönem eski Başkanı ve halen Kayseri Ticaret Odası Başkan Vekili Celal Hasnalçacı ise, Kudüs´e herkesin kesinlikle gitmesi gerektiğini belirterek, "Biz oraya gidersek, orası uyanacak. Oralar inşallah tekrardan Müslüman diyarı olacak. Onların korku ve endişeleri Müslümanların tekrar yoğunlaşmasıdır. Kudüs´e uçak seferleri oluşturulması lazım. Bize 15 gün yasak koydular. 15 gün gidemeyeceğiz ama Allah nasip ederse 1 ay sonra hep beraber gideceğiz" diye konuştu.

HABER  :   C.ÜSTEN



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi