MÜSİAD 84. İDARE KURULU TOPLANTISI YAPILDI

MÜSİAD  84. İDARE KURULU TOPLANTISI  YAPILDI

Kısa adı Müsiad olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği`nin 84. Genel İdare Kurulu Toplantısı Hatay`da yapıldı. Eski Adalet Bakanı ve Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin’de iştirak ettiği toplantıda konuşan MÜSİAD G

Toplantıda  Türkiye`nin 2013 yılı ekonomisini de değerlendiren MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, özellikle dünyanın önde gelen ülkelerinin ve Avrupa Birliği ülkelerinin büyümekte çok zorlandığı bir süreçte, Türkiye`nin istikrarlı bir şekilde büyümesini korumasının son derece önemli olduğunu kaydetti. Türkiye`nin, 2013 yılının ilk 3. çeyreği sonunda, ortalama yüzde 4 büyürken, büyümeyi son 6 çeyrektir negatif yönde etkileyen özel sektör yatırımlarının, 3. çeyrekte yüzde 5,3 arttığını vurgulayan Olpak, şöyle devam etti: "Bunun, Gezi olayları ve FED merkezli, iç ve dış şoklara rağmen, özel sektörün piyasaya olan güvenini göstermesi bakımından, güçlü bir mesaj olduğuna inanıyoruz. AB`nin 2013 büyümesi açıklandı. AB 2013 yılında yüzde 0,1 büyüdü. Aynı dönemde ülkemizin büyümesi, yaklaşık yüzde 4 olarak gerçekleşti. İşadamları olarak bizden beklenen daha fazla yatırım yapmamız, daha fazla istihdam oluşturmamız ve ülkemizin kalkınmasına daha fazla katkıda bulunmamızdır. Bizim işadamları olarak beklentimiz ise büyük bedeller ödeyerek kazandığımız huzur, güven ve istikrar ortamının korunmasının sağlanması. Bunun sağlanması adına, biz işadamları ve bu ülkeyi seven herkes, taraf olmak durumundadır." Olpak, ülkede son günlerde yaşananları, 2013 yılı başında açıklanan çözüm süreci ve demokratikleşme paketinden ayrı olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti.

 

Olpak, "Bu ülkenin gelişmesi için çalışan herkes, özellikle de harika ekonomik verilere sahip bir mayıs ayından sonra gelen Gezi olayları ve tüm makroekonomik verilerin güzel gittiği yılın sonunda, 17 Aralık süreciyle başlayıp, olayların buraya gelmesine şu veya bu şekilde sebep olanlar, ellerini vicdanlarına koyarak, gelinen aşamadan kimlerin mutlu olduğuna, bu bedeli millet öderken kimlerin hesabına ödeme yapıldığına kafa yormalı, bu vebalin altında mahşeri vicdanda verilecek hesabı unutmamalıdır" diye konuştu.



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi