MÜSİAD Şube Başkanı Akmermer'den yeni ekonomik model değerlendirmesi

MÜSİAD Şube Başkanı Akmermer

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer 10 Ocak Gazetecileri Günü vesilesi ile gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantıda ilimiz medya mensuplarını ağırlayıp, ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Şube Başkanı Ferhat Akmermer 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile gerçekleştirdiği kahvaltılı basın toplantısında ilimiz medya mensupları ile sohbet edip, ekip arkadaşlarını kamuoyuna tanıttı.

Yeni yönetim olarak yol haritalarını ve hayata geçirmek istediği projelere dairde bilgiler veren Akmermer bu yıl içerisinde 6 ülkeyi ziyaret etmeyi planladıklarını,  yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ülke olarak hızlı manevralarla uyum sağladıklarını, Avrupa'nın ise hala pandemi koşullarından çıkamadığını kaydetti.

Sözlerinin devamında ‘Kur korumalı TL mevduat hesabı uygulamasına’ ilişkin değerlendirmede bulunan Akmermer sözlerini şöyle sürdürdü.  "Ülke olarak 2021'de ihracatımızı yüzde 32,9'luk artışla 225 milyar dolarlık rekorla kapattık. Bununla ilgili 2022 hedefimiz 250 milyar dolar. Ancak bu rakamın üstünde bir artış yaşanacağı gözüküyor. Önümüzde bir enflasyon sorunu var. Malum 20 Aralık'ta hükümetin açıkladığı dövize alternatif modelle alakalı yaklaşık 130 milyar lirayı bulan bir geçiş var. Bunun dövizin köpüğünü aldığını gördük. Ancak enflasyon sorunu hala devam ediyor. Dünyada hala pandemi koşullarının sona ermemesi, tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar, lojistik üzerinde maliyetin yüksek olması bizim önümüzü tıkayan etkenler. Bunlar enflasyona baskı unsuru olan etkenlerden."

Elektronik ihracat rakamlarıyla ilgili bilgi veren Akmermer, "Türkiye'de 358 bin e-ticaret yapan firma var. Toplam ekonomimiz içinde ticaret hacminde yüzde 15-16'lara çıktı. Bu oran 2025 yılında yakalanması bekleniyordu." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantının sonunda medya mensuplarının sorularını da cevaplayan Akmermer, Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi ‘nin yakın zamanda ilimizi ziyaret edeceğini ve bu ziyarete ticaret hacminin artırılması anlamında çok umutlu olduklarını da sözlerine ekledi.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları