MÜSİAD´DA GENEL KURUL HEYECANI

MÜSİAD´DA GENEL KURUL HEYECANI

OLGUNHARPUTLU GÜVEN TAZELEDİ ?

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği ? MÜSİAD´ın Kayseri Şubesi 22. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi? Mevcut Başkan Nedim Olgunharputlu´nun tek aday olarak iştirak ettiği genel kuruldan güven tazeleyerek çıkarken, genel kurula onur konuğu olarak iştirak eden MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili olarak, "Mevcut sistem arızalıdır. Meclis kararını verdi. Şimdi söz millette" değerlendirmesinde bulundu?
MÜSİAD Kayseri Şubesinin 22. Olağan Genel Kuruluna katılmak üzere Kayseri´ye gelen MÜSİAD Genel Bakanı Nail Olpak, Türkiye ve dünya ekonomisi ile yeni anayasa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sisteminde milletin vereceğe karara saygılı olunması gerektiğini altını çizen Olpak, "MÜSİAD olarak, Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçilme sürecinin başından beri söylediğimiz bir gerçek var. Türkiye´de, Kuvvetler Ayrılığı olarak ifade edilen, ama kurgusunda Kuvvetler Karmaşası olan mevcut sistem mutlaka değiştirilmeli, dedik. Mevcut sistem arızalıdır. Bugün, tamamen yasal yetkilerini kullanan, bunları kullandığı için kimilerince eleştirilen, sorumluluk da taşımayan bir Cumhurbaşkanlığı sistemi var. Üstelik, millet tarafından seçilmek gibi güçlü bir dayanağa da sahip. Sistemin hem fiili ve yasal durumu tarif edecek şekilde tanımlanması, hem de Türkiye´ye ayak bağı olan taraflarının düzenlenmesi gerekiyordu. Bugün yapılan değişiklik de, tam olarak budur. TBMM kararını verdi. Şimdi sıra Millet´tedir. Milletin vereceği karara, hep birlikte, saygı gösterme zamanıdır. Referandum sürecinin de salimen tamamlanmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.
İş adamlarının kendi para birimine sahip çıkması gerektiğini belirten Genel Başkan Olpak "Kendi para birimimize sahip çıkacağız. Öncelikle, yurt içindeki alışverişlerimizi Türk lirası ile yapacağız. Elbette, devamında, yurtdışı ticaretimizi yerel para birimlerimizle yapmak var. Buna ek olarak, tasarruflarımızı da, Türk lirası ile yapacağız. Hangi para biriminden gelir elde ediyorsanız, o para biriminden borçlanın. Riskinizi en aza indirirsiniz" ifadelerini kullandı.
Bir otelde düzenlenen genel kurula, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, MÜSAİD Genel Başkanı Nail Olpak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve iş adamları katıldı. Divan başkanlığını Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ın yaptığı genel kurulda mevcut Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu delegelerin oylarının hepsini alarak başkanlığa seçilip güven tazeledi.



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"